Συνεδρίασε σήμερα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (Σ.Τ.Ο.).

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας είναι σε υψηλή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής γιατί όπως είπε η Ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ όλα.

Επεσήμανε επίσης στους παρευρισκόμενους ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ,ευχαρίστησε τις Εθελοντικές ομάδες γι αυτή τη συνεργασία λέγοντας ότι στα πλαίσια αυτά ο Δήμος βοηθά όσο μπορεί σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αφού το κράτος λόγω περικοπών δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο Δήμαρχος σε συνέχεια του εξοπλισμού αλλά και των 2 Tablet που παρέδωσε χθες στη Πυροσβεστική και σε Εθελοντικές ομάδες σήμερα τους παρέδωσε επίσης 2 συστήματα GPS.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Στρατής Δαγκωνάκης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Μανόλης Κοκοσάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Δαμουλάκης, ο Διοικητής του 1ου Π.Σ. κ. Σεληνιωτάκης, ο Διοικητής του 1ου Αστνομικού Τμήματος κ. Πικράκης, εκπρόσωποι Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, και Εθελοντικών Ομάδων. Επίσης συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τα θέματα που απασχόλησαν το Σ.Τ.Ο., μεταξύ των άλλων είναι:

1) Ενημέρωση του προγράμματος ΦΥΚΗΣΑΠ.

2) Η πορεία του Σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ για θέματα σεισμών.

3) Αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμύρες.

4) Ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος INTERECT.

5) Προμήθεια οχήματος για θέματα πυροπροστασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook