Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρισμού (TEPCO) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε κάποιο πρόβλημα σε μία από τις βαλβίδες του πυρηνικού εργοστασίου στην κεντρική Ιαπωνία που χρησιμοποιείται για τη διοχέτευση νερού στους αντιδραστήρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η TEPCO ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει διαρροή ραδιενεργών ουσιών από το πυρηνικό εργοστάσιο της Κασιουαζάκι Καρίουα στην περιφέρεια Νιιγκάτα, ούτε να επηρεαστεί το περιβάλλον, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η TEPCO πρόσθεσε ότι εξετάζει τα αίτια της δυσλειτουργίας.

Χθες Πέμπτη, στο πλαίσιο ελέγχου των βαλβίδων που λειτουργούν με ηλεκτρικό στο σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα 1, η TEPCO διαπίστωσε ότι μία από τις βαλβίδες δεν είχε κλείσει σωστά και έπρεπε να κλείσει χειροκίνητα, μετέδωσε το Kyodo.

Σύμφωνα με την TEPCO, οι άλλες βαλβίδες λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συνολική λειτουργία του εργοστασίου.

Εν τω μεταξύ, ο ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιουτάκα Μπάνο χθες Πέμπτη ζήτησε τη συνεργασία της Ρωσίας για να θέσει υπό έλεγχο τη διαρροή στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι.

Ο Μπάνο προέβη σε σχετικό αίτημα σε συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Αλεξέι Μποροντάβκιν, καθώς η Ρωσία έχει την εμπειρία του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986 την εποχή που ανήκε στη Σοβιετική Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook