Την εκτίμηση ότι κανένα σπίτι δεν θα βγει σε πλειστηριασμό εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς την Πέμπτη, κληθείς να σχολιάσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την προστασία (μόνο) της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θ.Σκορδάς υπογράμμισε ότι ήδη «υπάρχουν 12.000 διαταγές πληρωμής σήμερα για δανειολήπτες εκτός του πλαισίου προστασίας, αλλά παρ\’ όλα αυτά δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός».

Σχετικά με το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη και ειδικότερα για το θέμα των καταθέσεων, ο κ. Σκορδάς σημείωσε: «Οι 15.000 ευρώ καταθέσεων αναφέρονται στον κάθε δανειολήπτη. Αν υπάρχουν σε έναν κοινό λογαριασμό 30.000 ευρώ, δεν του αναλογούν και οι 30.000 ευρώ, αλλά 15.000 ευρώ».

Σε ότι αφορά το καθεστώς που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2015, ή αλλιώς το λεγόμενο ιρλανδικό μοντέλο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα καθιερωθεί «ένα εισοδηματικό όριο με το οποίο θα μπορεί να ζει αξιοπρεπώς μια οικογένεια και αν δεν το υπερβαίνει, δεν θα έχει υποχρέωση να πληρώνει το δάνειο μέχρι να βρεθεί μια λύση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook