Ποινική δίωξη σε βάρος εννέα υπαλλήλων του Ταμείου Υπαλλήλων Τραπεζών και Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ) και ασφαλισμένων τραπεζικών υπαλλήλων, για απάτη σε βάρος του δημοσίου με βάση το νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, τελεσθείσα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, άσκησε η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρεου, μετά από έρευνα που άρχισε με αφορμή πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ, με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με τη χρήση διπλοείσπραξης ενταλμάτων πληρωμών.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα τρίμηνο του 2012, γιατί τα αρχεία του Ταμείου, που στεγάζεται στην Χαριλάου Τρικούπη, κάηκαν από εμπρησμό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς κάηκε μόνο ο τρίτος όροφος που βρίσκονται τα αρχεία και κανένας άλλος. Γι αυτό και η έρευνα αρκέστηκε σε στοιχεία ενός τριμήνου, που τελικά διασώθηκαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δίνονταν χρήματα από το Ταμείο για παθήσεις για τις οποίες δεν έπασχαν οι ασφαλισμένοι και βέβαια δεν τα δικαιούνταν. Οι κατηγορούμενοι φέρεται ακόμη να χρησιμοποιούσαν εντάλματα πληρωμής δυο φορές.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook