Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι μαλακό
• 170 γρ. ελαιόλαδο
• 15 γρ. αμμωνία
• 200 γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 170 γρ. θυμαρίσιο μέλι
• 3 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
• 5 γρ. κανέλα σκόνη
• 100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ακόλουθη σειρά, πρώτα το ελαιόλαδο και μετά τη ζάχαρη και το μέλι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Παράλληλα, βάζουμε την αμμωνία στον χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον χυμό στον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, με το γαρύφαλλο και την κανέλα. Δεν τα χτυπάμε πολύ ώρα γιατί τα κουλουράκια θα σφίξουν.

Βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και απλώνουμε σε πάγκο εργασίας. Πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια, τα βρέχουμε με λίγο νερό και από πάνω «κολλάμε» το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.