Σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος, διαφθοράς, σεξ και χρηματισμού αποκαλύφθηκε στη γειτονική Ιταλία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica, ο 53χρονος Λουίτζι Ντε Φάνις, περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού στην περιοχή Αμπρούτσο, φέρεται ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με την 32χρονη γραμματέα του, βάσει του οποίου εκείνη όφειλε να συνευρίσκεται σεξουαλικά μαζί του μια φορά την εβδομάδα.

Βάσει του ιδιότυπου αυτού συμβολαίου η 32χρονη γραμματέας λάμβανε επιπλέον 3.000 ευρώ το μήνα, πέραν του κανονικού της μισθού των 1.200 ευρώ. Όπως διαβάζουμε στα Νέα, ο σύμβουλος και η γραμματέας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και χρηματισμό με αντάλλαγμα επιχορηγήσεις από την περιφέρεια Αμπρούτσο σε συγκεκριμένους πολιτιστικούς συλλόγους και οργανισμούς.

\"\"

Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνεται επίσης τη χρήση ενός αυτοκινήτου της περιφέρειας για την ικανοποίηση προσωπικών τους αναγκών. Ο σύμβουλος άφηνε τη γραμματέα να χτυπάει κάρτα και να φεύγει από τη δουλειά για να ασχοληθεί με τον προσωπικό της καλλωπισμό.

«Ο σύμβουλος είχε εμμονή μαζί μου, με εξανάγκασε να το υπογράψω», είπε η γραμματέας στους εισαγγελείς. «Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Φοβόμουν. Τώρα η ζωή μου καταστράφηκε, έγινα δακτυλοδεικτούμενη σε μια μικρή κοινωνία. Έχω και μικρό παιδί», φέρεται να δήλωσε στους δικαστικούς η πρώην γραμματέας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook