Ελληνικά ομόλογα του EFSF, το συνδεδεμένο Warrant με το ΑΕΠ και κυρίως Τραπεζικά Warrants θα είναι οι νικητές της χρονιάς εφόσον δοθεί μια βιώσιμη ρύθμιση του χρέους τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η άποψη αυτή ανήκει σε έναν επαγγελματία διαχειριστή του Αμοιβαίου κεφαλαίου Δήλος Εισοδήματος – Ομολογιακό Εσωτερικού, κ. Πάνο Σίμο, ο οποίος εμφάνισε απόδοση 108% μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, μια από τις μεγαλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως αφού επένδυσε στα ελληνικά ομόλογα στα 19 λεπτά τον Ιούνιο του 2012.

Κλειδί η ρύθμιση του χρέους – 50 χρόνια επέκταση και μείωση του επιτοκίου

Μιλώντας ο κ. Σίμος για την πορεία των ελληνικών ομολόγων επισημαίνει ότι, «Κλειδί θα είναι η ρύθμιση του χρέους. Οποιαδήποτε εξέλιξη η οποία θα ενισχύει την βιωσιμότητα του χρέους θα είναι σημαντική για τα ελληνικά ομόλογα. Κι αυτό γιατί θα δώσει ορίζοντα προοπτικής για την οικονομία και την πολιτική Οτιδήποτε μόνιμο στο χρέος θα δώσει ώθηση».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως προσθέτει , η λύση θα περιλαμβάνει μια επέκταση στις λήξεις του δημοσίου χρέους για 50 χρόνια και φυσικά μια μείωση των επιτοκίων. «Σε αυτή την περίπτωση τα ομόλογα του PSI θα έχουν πολύ θετική πορεία, όπως και το warrant που είναι συνδεδεμένο με το ΑΕΠ. Η Λογική λέει ότι αν επιτευχτεί βιωσιμότητα αυξάνουν οι πιθανότητες αυξησης του ΑΕΠ κι αυτό θα ενισχυσει την αποτιμηση του ομολογιακού προϊόντος».

Τραπεζικά κλάδος- warrants: θα έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα

Στην ερώτηση εάν πραγματοποιηθούν δημόσιες προτάσεις για τα τραπεζικά warrants ο κ. Σίμος επισημαίνει ότι, ο τραπεζικός κλάδος διαθέτει την μεγαλύτερη θετική δυνατότητα potential εφόσον επιλυθεί το ζήτημα του χρέους. « Από την εξέλιξη της ρύθμισης του χρέους θα ευνοηθούν οι τράπεζες καθώς αναμένεται να αυξηθεί η ρευστότητα της οικονομίας.

Σε ότι αφορά το χαρτοφυλάκιο του Δήλος, επισημαίνει ότι παραμένει στις θέσεις του στα ομόλογα πραγματοποιώντας και trading και είναι έτοιμος να αντιδράσει αναλόγως με τις εξελίξεις. Όπως καταλήγει «Σημασία θα έχει και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα». Σήμερα το Δήλος δεν διαθέτει την μικρή θέση που κατείχε στις τραπεζικές μετοχές, αλλά αναλόγως των εξελίξεων οι θέσεις στις τράπεζες μπορούν να επανέλθουν.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook