Σε άντρα μέσης ηλικίας, το πολύ 50 ετών ανήκει το πτώμα που εκβράστηκε στην  Αλμυρίδα Χανίων την Τετάρτη (δείτε εδώ), ωστόσο το μυστήριο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η θάλασσα μετατράπησε σε "υγρό τάφο" για τον άτυχο άντρα παραμένουν μυστήριο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή, τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί καθώς το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε κατάσταση σαπουνοποίησης, αποτέλεσμα της δίμηνης όπως υπολογίζεται έκθεσής του στο νερό.

Δύο βασικα στοιχεία που ανέκυψαν από την διαδικασία της νεκροψίας είναι ότι το πτώμα δεν έφερε κακώσεις που να υποδεικνύουν ανθρωποκτονία αλλά και ότι διατηρούσε όλα του τα δόντια και είχε καλή στοματική κατάσταση.

Το γεγονός αυτό από τη μια πλευρά φανερώνει στοιχεία της ταυτότητας του άτυχου άντρα, ότι δηλαδή ήταν πιθανότατα Ευρωπαίος και όχι παράνομος μετανάστης, και από την άλλη, με βάση το οδοντόγραμμά θα γίνει η σύγκριση με στοιχεία από αγνοούμενους που ενδεχομένως οδηγήσουν στην ταυτοποίησή του.

Τέλος ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε ότι πιθανόν η αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός όμως οι αλλοιώσεις ήταν τέτοιες που και αυτό δεν μπορεί να αναφερθεί με βεβαιότητα.

Flashnews.gr