Την Πέμπτη 19/12 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού στις Μοίρες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι «Απαιτήσεις νέας Υγειονομικής Νομοθεσίας για καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».

Παρόν στην εκδήλωση ήταν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, καθώς και υπηρεσιακοί του Δήμου Φαιστού. Στην ενημέρωση επίσης συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι όπως μηχανικοί, καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παπαδάκης Αντώνης, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας ο οποίος έδωσε τις Γενικές Αρχές Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων και σημείωσε ότι ο δήμος Φαιστού είναι από τους πρώτους πανελλαδικά δήμους που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τη νέα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε αναλυτικά τους ενδιαφερόμενους για τη νέα υγειονομική διάταξη που περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου τροφίμων το οποίο στηρίζεται στην πρόληψη, το γνωστό σε όλους HACPP, για την πιστοποιημένη εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς επίσης για το αρχείο που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Πανούλης, Κτηνίατρος Μικροβιολόγος Υγιεινολόγος Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οποίος παρουσίασε την εικόνα, στον τομέα της Μικροβιολογικής Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και Υδάτων, κατά τα έτη 2000-2012, ενώ ενημέρωσε ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες για τις πρακτικές αυτοελέγχου που πρέπει να εφαρμόζουν στις επιχειρήσεις στους, ώστε να πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Φαιστού χαιρέτισε τις εργασίες της ενημερωτικής εσπερίδας, τονίζοντας πως με καλές συνεργασίες και την κατάλληλη γνώση οι επιχειρηματίες που ασχολούνται στον τομέα της εστίασης, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κάνοντας παράλληλα την καλύτερη διαφήμιση της περιοχής μας.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Φαιστού στέκεται αρωγός, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών επενδύσεων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook