Τα Επαγγελματικά Σωματεία Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων Κρήτης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Στα πλαίσια της συνάντησης το Επαγγελματικό Σωματείο Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων Ν. Ηρακλείου θα κοινοποιήσει στον Περιφερειάρχη, επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

\”Κύριε Υπουργέ,

Ως Επαγγελματικό Σωματείο Τεχνιτών Εφαρμογής πλακιδίων (Ε.Σ.Τ.Ε.Π.) Ν. Ηρακλείου επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε, όπως είναι άλλωστε ευρέος γνωστό, ότι ο κλάδος μας μαστίζεται από πολύ αυξημένη ανεργία.

Επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούν στους συναδέλφους η φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ (από το 2014) και το τέλος επιτηδεύματος (650 ευρώ ετησίως).

Πέραν τούτων σας ενημερώνουμε ότι τον κλάδο μας λυμαίνονται διάφοροι γηγενείς και αλλοδαποί επιτήδειοι οι οποίοι δεν έχουν καν προβεί σε έναρξη επαγγέλματος, δεν έχουν θεωρήσει βιβλία – στοιχεία και όχι μόνο δραστηριοποιούνται παρανόμως, οι ίδιοι, αλλά και απασχολούν προσωπικό το οποίο δεν ασφαλίζουν.

Κύριε Υπουργέ

Λόγω των παραπάνω ζητούμε:

1. Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου των 10.000€
2. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
3. Τον συνεχή και ουσιαστικό έλεγχο των παρανόμως δραστηριοποιούμενων στο κλάδο μας

Ζητούμε ακόμη:
4. Τη δημιουργία περιγράμματος ειδικότητας τοποθετητή μαρμάρων και πλακιδίων και
5. Την από το Κράτος πιστοποίηση των τεχνιτών μαρμάρων και πλακιδίων

Κύριε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε ότι η παρούσα επιστολή μας θα τύχει της προσοχής σας και ότι θα προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook