Στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε και αυτή τη χρονιά με επιτυχία, ο κύκλος των εννέα συναντήσεων της σχολής Γονέων που οργάνωσε η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στις εγκαταστάσεις της Μονάδας.
Οι συμμετέχοντες – γονείς έμειναν ικανοποιημένοι από τα θέματα που αναπτύχθηκαν γύρω από τις εξαρτήσεις και τους τρόπους πρόληψης στην εφηβική ηλικία. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα γύρω από την εφηβική ηλικία και τους τρόπους επικοινωνίας με τον έφηβο, τα όρια και το ρόλο των γονιών στην συναισθηματική ωρίμανση του εφήβου.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν νέους τρόπους προσέγγισης του παιδιού τους και ικανοποιήθηκαν πολύ που δούλεψαν μέσα στις ομάδες με βιωματικό τρόπο. Βοηθήθηκαν να κατανοήσουν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά, να ανασύρουν γνώσεις που έχουν μέσα τους και να γίνουν πιο ευρηματικοί στην προσέγγιση του παιδιού τους. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και στη συνέχεια γίναμε ομάδα. Άνθρωποι – γονείς με κοινούς προβληματισμούς. Αναλύσαμε προσωπικά βιώματα μέσα στην ομάδα καταθέτοντας ο καθένας την δική του εμπειρία. Μέσα από συζητήσεις εκφράσαμε αγωνίες, φόβους, συναισθήματα, σκέψεις. Βρήκαμε κοινά σημεία και ανησυχίες που μας απασχολούν. Κατανοήσαμε λάθη που κάναμε, αλλάξαμε ρόλους και μάθαμε να κατανοούμε τις ανάγκες των παιδιών μας, επικοινωνώντας καλύτερα μαζί τους».
Επίσης, στο Νομό Λασιθίου ολοκληρώθηκαν οι δυο κύκλοι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα εξαρτήσεων σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις πόλεις Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, από το Συμβουλευτικό Σταθμό Λασιθίου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη. 
Οι συναντήσεις στη πόλη του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου, ενώ στη Ιεράπετρα φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 
Τον Ιανουάριο 2014, θα πραγματοποιηθούν νέοι κύκλοι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε δασκάλους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα και σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σητεία. 
Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία και Κριτσά. 
Νέοι κύκλοι Σχολών Γονέων θα ξεκινήσουν το νέο έτος στον Άγιο Νικόλαο και στο Ηράκλειο. 
Για περισσότερες πληροφορίες: 
Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων 
για θέματα εξαρτήσεων
Τηλ: 2810-331034
Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου
Τηλ. 28410 22981

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook