Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος είχε λάβει μέρος στη συνάντηση εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα, εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, των Συλλόγων, της Ένωσης και της Ομοσπονδίας Γονέων καθώς και μαθητών των ΕΠΑΛ με τον κ. Περιφερειάρχη, μετά και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η έκδοση ψηφίσματος και μάλιστα ομόφωνου, για την ανάκληση όλων των άδικων και αντισυνταγματικών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων είναι σε θετική κατεύθυνση. Το ζητούμενο όμως είναι τι κάνουμε όταν το αίτημα δε βρει ανταπόκριση από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό πρέπει να απαντήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν και στη χθεσινή συζήτηση κατατέθηκε σχετική πρόταση από τη Ριζοσπαστική Συνεργασία αυτή δεν συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα.

Κρατάμε το θετικό και ευελπιστούμε το ψήφισμα αυτό να αποτελεί δέσμευση και εφαλτήριο αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δημοκρατία. Εξάλλου αυτό όφειλε και οφείλει να κάνει η κοντινότερη στον πολίτη εξουσία, η Αυτοδιοίκηση, και όχι να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονικών κυβερνήσεων»