Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.
Την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ για το άρθρο 7 και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 4, 7, 31, 38, 54.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα ήταν σε κλίμα τεταμένο με τις τοποθετήσεις των βουλευτών σε υψηλούς τόνους.
Πιο συγκεκριμένα, τους λόγους που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων παρέθεσε ο Νότης Μαριάς μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κάνοντας λόγο για φόρο που θα «γονατίσει» τους πολίτες.
«Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και κατ’ επέκταση των μέσων παραγωγής. Οι αγρότες δεν διαδηλώνουν για το ένα ευρώ, αλλά γιατί ανοίγει ο δρόμος υπερφορολόγησης των αγροτεμαχίων», τόνισε ο κ. Μαριάς, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό ενώ υπογράμμισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για όσες ρυθμίσεις κριθούν ευνοϊκές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την κατάντια στην οποία οδηγεί ο νέος φόρος τους πολίτες.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Κουράκος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει την ηγεσία και η Αξιωματική Αντιπολίτευση παρατείνει της θητεία της ΝΔ για να μην παραλάνει την καυτή πατάτα.
«Καταπέλτης» στην ομιλία της ήταν από το ΚΚΕ και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για φτωχοποίηση των πολιτών από τον νέο φόρο. «Εύχομαι να είστε η τελευταία κυβέρνηση γιατί δεν αντέχουμε άλλο» σχολίασε η κυρία Παπαρήγα για το κυβερνητικό επιτελείο.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για φρούδες υποσχέσεις που δίνει στο λαό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να ψηφιστεί ο φόρος ακινήτων. «Είναι άδικος και στην περίπτση του εν λόγω φόρου βρίσκεται στη λογική, απο κάποιους παίρνουμε πολλά περισσότερα. Η κυβέρνηση απέτυχε και ψάχνει λύση στο πεδίο των ακινήτων μας το παρουσιάζουν ως κάτι ευχάριστο» σημείωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι η αντίπολιτευση αντιδρά στον φόρο αλλά δεν προτείνει καμία άλλη λύση. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Το νομοσχέδιο είναι στη γραμμή των προτάσεών σας, απορώ γιατί δεν το ψηφίζετε;.
«Ο νόμος είναι ολοκληρωμένος και δεν χωρά υπεκφυγές. Η φορολόγηση των ακινήτων ολοκληρώνει μια καθυστέρηση ετών» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος. 
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίστηκε επί της αρχής. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.
Προηγήθηκε η κατάθεση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μιας σειράς νομοτεχνικών αλλαγών και προσθηκών στο νομοσχέδιο.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook