Συνελήφθη την Παρασκευή στη Γαλλία, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα ιταλικά σύνορα, ο 55χρονος Μπαρτολομέο Γκαλιάνο, καταδικασθείς για δολοφονίες κατά συρροή.
«Το τέρας του Αγίου Βαλεντίνου» -όπως τον χαρακτηρίζουν πολλά μέσα γιατί στις 14 Φεβρουαρίου του 1989 πυροβόλησε τραβεστί και πελάτη με πιστόλι 7,65 χιλιοστών που αποτελούσε την υπογραφή του- είχε διαφύγει πριν από δυο ημέρες, ενώ έκανε χρήση άδειας για καλή διαγωγή από τις φυλακές Μαράσι της Γένοβας. Η υπόθεση προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Ιταλία.
Ο 55χρονος είχε καταδικαστεί την δεκαετία του 1980 για την δολοφονία μιας ιερόδουλης και δυο παρενδυτικών, ενώ η τελευταία καταδίκη του αφορούσε σε ληστεία και εκβιασμό, αλλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν οι άδειες «για καλή διαγωγή» οφείλουν να δίδονται με μεγαλύτερη φειδώ, όταν πρόκειται για άτομα που θεωρούνται ότι είναι επικίνδυνα για την κοινωνία.
«Είχα μιλήσει μαζί του και είχε σκοπό να παραδοθεί, αλλά πρόλαβαν και τον συνέλαβαν», δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ο δικηγόρος του 55χρονου.
Ο άνδρας είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα πειρατεία στο αυτοκίνητο ενός αρτοποιού και τον ανάγκασε να τον μεταφέρει στη Γένοβα, 170 χλμ. από τα σύνορα με τη Γαλλία.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook