Η δημιουργία νέας γενιάς επιχειρηματιών, αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο από την κυβέρνηση για το θέμα της νεανικής επιχειρηματικότητας.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους νέους της χώρας, οι οποίοι είναι περίπου ένα εκατομμύριο καλά μορφωμένοι νέοι με πλούσια προσόντα, να επιχειρήσουν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν και να μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη χώρα», τόνισε.

Είπε ότι σε δύο περίπου βδομάδες θα ξεκινήσει από το υπουργείο η συλλογή προτάσεων από χιλιάδες νέους που θέλουν να επιχειρήσουν και στη συνέχεια αφού μελετηθούν θα προκηρυχθούν τα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του νέου νόμου. Η εκδήλωση, που είχε ως θέμα "Αναπτυξιακές Προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας - Ανάπτυξη στην Πράξη", πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Δ΄ του λιμανιού με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ακόμα ότι από τις βασικές προτεραιότητες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόμος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των βιομηχανικών και μεταποιητικών μονάδων και αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

nooz.gr