Η συστράτευση δυνάμεων που έγινε κυρίως από τους πολιτικούς, έφερε αποτέλεσμα στον ΟΦΗ καθώς μαζεύτηκε το ποσό που χρειάζονταν έτσι ώστε να διευθετήσουν τις οφειλές τους προς παίκτες και προπονητές.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, οι βουλευτές Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης συγκέντρωσαν ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ που απαιτείται, έτσι ώστε να καλυφθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από το παρελθόν. 
Το γεγονός αυτό βέβαια, δεν εξασφαλίζει την αδειοδότηση, ούτε μπορεί να καλύψει στο εκατό τοις εκατό τις απαιτήσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής. Ο ΟΦΗ και η κάθε ομάδα που θέλει άδεια συμμετοχής στην Super League, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην μεγάλη κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να πείσει πως είναι μια υγιής, κερδοφόρα εταιρία.  

Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στον Athletic Radio τόνισε ότι: «Το οικονομικό θέμα έχει τακτοποιηθεί. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε τόσο οικονομικά, όσο νομικά ο  φάκελος του ΟΦΗ να είναι πλήρης στην δευτεροβάθμια επιτροπή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook