Στο πνεύμα των ημερών ο Άρης Σούδας πραγματοποίησε την Παρασκευή (20/12) επίσκεψης αλληλεγγύης στο παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά, προσφέροντας δώρα στα παιδιά.

Η ομάδα του λιμανιού παράλληλα θα τιμήσει σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο (21/12) την ΕΛΕΠΑΠ για το έργο της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει αφιλοκερδώς ως χορηγό στη φανέλα της την Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Η σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Άρη:

"Επίσκεψη αλληλεγγύης υπό το πνεύμα των ημερών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης του Άρη Σούδας, στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Χανίων. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη Σούδας προσέφεραν δώρα στα παιδιά, ξεναγήθηκαν στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ και ενημερώθηκαν για το έργο και τον χαρακτήρα της. Προσκάλεσαν τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο της Σούδας και να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδος του Άρη. Επίσης στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του Άρη Σούδας, το Σάββατο 21-12-2013 στο κέντρο ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ εκτός των άλλων θα τιμηθεί και η ΕΛΕΠΑΠ για την μακρόχρονη προσφορά και το έργο της, ενώ μέρος των εσόδων από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί θα διατεθεί για την ενίσχυση του σωματείου της ΕΛΕΠΑΠ.

Λίγα λόγια για την ΕΛΕΠΑΠ, που είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937 και διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα ένα εκ των οποίων βρίσκεται στα Χανιά. Μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους. 

Η ΕΛΕΠΑΠ σήμερα λειτουργεί σε άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στελεχωμένη με υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης προσωπικό, εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ανταποκρινόμενη σε όλες τις εξελικτικές ανάγκες του κάθε παιδιού ψυχοκινητική ανάπτυξη, λειτουργικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση, ενίσχυση κοινωνικών και μαθησιακών –σχολικών δεξιοτήτων, υποστήριξη στη σχολική και κοινωνική ένταξη και αντιμετωπίζει την ανάπτυξη ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας, παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης."

Εκδήλωση στα Ταμπακαριά

Όσον αφορά την εκδήλωση του Άρη θα πραγματοποιηθεί στα Ταμπακαριά, με το συγκρότημα των Χάρη και Γιώργου Παντερμάκη. Σε αυτήν θα υπάρξουν και αρκετές βραβεύσεις από την ομάδα.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 & ώρα 23:00 στο χώρο μουσικής "Ταμπακαριά" η ομάδα του Άρη Σούδας και προσκαλεί όλους τους φίλους της ομάδος να παρευρεθούν και να διασκεδάσουν με το συγκρότημα του Χάρη & Γιώργου Παντερμάκη."
Λευτέρης Αντωνακάκης