Ο πτέραρχος Μάικλ Κάρεϊ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του επειδή μεθούσε στη Ρωσία, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των ερευνητών που είχε οδηγήσει στην αποπομπή του τον Οκτώβριο.
Σε ένα ταξίδι του στη Ρωσία ο πτέραρχος, που ήταν υπεύθυνος για διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους, προσέβαλε τους οικοδεσπότες του και «έκανε συντροφιά με ύποπτες γυναίκες», σημειώνεται στην έκθεση της γενικής επιθεώρησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει στις 11 Οκτωβρίου ότι ο Κάρεϊ καθαιρέθηκε λόγω «απρεπούς συμπεριφοράς», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Ένας αξιωματικός είχε πει τότε η υπόθεση συνδεόταν με την κατάχρηση αλκοόλ εκ μέρους του.
Ο Κάρεϊ κυκλοφορούσε σε κατάσταση μέθης στο μεγαλύτερο μέρος του τετραήμερου ταξιδιού του –οι τρεις ημέρες ήταν στη Ρωσία– αναγκάζοντας μια υπάλληλο του Πενταγώνου να τον καταγγείλει. Σύμφωνα με την έκθεση, «ενήργησε με τρόπο που ξεπέρασε τα αποδεκτά όρια». Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε με Ρώσους αξιωματούχους και συμμετείχε σε μια άσκηση με αντικείμενο την πυρηνική ασφάλεια.
Ο πτέραρχος άρχισε να πίνει από τη Ζυρίχη όπου έκανε στάση το αεροπλάνο του και συνέχισε στη Μόσχα. Μεταξύ άλλων καθυστερούσε στα ραντεβού του με τους Ρώσους, εμπόδιζε τους τουρίστες, μουρμούριζε ακατάληπτα και επέστρεφε στο ξενοδοχείο του τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στη Ζυρίχη, όντας εμφανώς μεθυσμένος, φώναξε δημοσίως ότι αυτός είναι που «σώζει καθημερινά τον κόσμο από τον πόλεμο».
Μαζί με άλλα μέλη της αντιπροσωπείας, συνέχισε για δύο βράδια την κρασοκατάνυξη στη Μόσχα, συνοδευόμενος από δύο ξένες γυναίκες και μάλιστα χόρεψε με τη μία από αυτές. Κατόπιν είπε στους ερευνητές ότι οι δύο γυναίκες του φάνηκαν «ύποπτες» και θεώρησε παράξενο που εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
Ως διοικητής της 20ής μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας ο Κάρεϊ ήταν υπεύθυνος για 450 πυρηνικούς πυραύλους και είχε υπό τις διαταγές του 9.600 άνδρες.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook