Συνεχίζεται το θρίλερ στην Τουρκία, με την υπόθεση των δωροδοκιών, τη στιγμή που η σκιά του τεράστιου πολιτικού σκανδάλου φαίνεται να καλύπτει και την οικία του Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργού της χώρας αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και το όνομα του γιου του εμπλέκεται στον κυκεώνα της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο γιο του Ταγίπ Ερντογάν είχε παραχωρηθεί δωρεάν για 25 χρόνια ακίνητο που ανήκει στο δήμο Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από τη γείτονα χώρα, οι τρεις γιοι των Τούρκων υπουργών προφυλακίζονται, με την κατηγορία της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επίσης υπό κράτηση βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας δημοτικοί άρχοντες, μεγαλοεπιχειρηματίες και πολλοί άλλοι σε μια επιχείρηση που απειλεί τα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ειδικά την παντοδυναμία του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη τα τεκταινόμενα στην κορυφή της κρατικής μηχανής, ενώ η αδύναμη ως τώρα αντιπολίτευση προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά της ζητώντας την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι πίσω από την επιχείρηση «καθαρά χέρια» της τουρκικής δικαιοσύνης βρίσκεται ο πρώην υποστηρικτής και εδώ και καιρό αντίπαλος του Ερντογάν, θρησκευτικός ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, με επιρροή στην τουρκική δικαιοσύνη και την αστυνομία, ο οποίος όμως αρνείται κάθε ανάμειξη από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος.

Τέλος, υπάρχουν έντονες φήμες για παραίτηση τριών ή και τεσσάρων ισχυρών υπουργών που φέρονται να ενέχονται στην υπόθεση ή η παραπομπή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσω απόφασης της Εθνοσυνέλευσης. Όπως ήταν αναπόφευκτο, οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος στις αγορές συναλλάγματος και αυτό μπορεί να παίξει καίριο ρόλο στην τροπή που μπορεί που μπορεί να πάρουν τα πολιτικά πράγματα από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook