\”Θα θέσουμε βέτο κατά της Αλβανίας\” δηλώνει ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Jiri Rusnok, όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα συνέντευξή του σε τσεχική εφημερίδα.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε ότι \”αν το Συμβούλιο της ΕΕ ψήφιζε, σήμερα, για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, η Τσεχική Δημοκρατία θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο, λόγω του θέματος με την εταιρεία CEZ\”, για να συμπληρώσει πως \”ήταν μια άνευ προηγουμένου απαλλοτρίωση της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε, όμως, στη διαιτησία\” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

\”Είπα στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, ότι αν δεν αναγνωρίσουν το χρέος, λυπάμαι αλλά θα θέσουμε βέτο κατά της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά αν τα χρήματα δεν μας δοθούν πίσω δεν θα υποχωρήσουμε\” σημείωσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Τσέχος πρωθυπουργός: \”Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε διότι ούτε η Ολλανδία ούτε η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία δεν ήταν πολύ ικανοποιημένες με την προσέγγιση της βαλκανικής αυτής χώρας, που είναι γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook