Παλιότερα συνήθιζε να ζητωκραυγάζει κρατώντας pom-pom. Τώρα, η Ρέιτσελ Γουόσμπερ τριγυρίζει στο Αφγανιστάν κουβαλώντας ένα αυτόματο και ένα πιστόλι. Είναι η Αμερικανίδα τσιρλίντερ που έγινε μάχιμη αξιωματικός του στρατού.

Η 25χρονη όμορφη ξανθιά κοπέλα πρόσφατα επέστρεψε από τη δεύτερη αποστολή της στο Αφγανιστάν και παραδέχεται πως στην αρχή δύσκολα πίστευαν ότι έκανε τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. «Στην αρχή πάθαιναν σοκ όταν τους το έλεγα. Δεν περιμένει κανείς ποτέ να ακούσει για τσιρλίντερ στο στρατό», παραδέχεται μιλώντας στη USA Today.

Bέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για την… ελαφρόμυαλη ξανθιά που έχει κανείς στο μυαλό του όταν σκέφτεται τα κορίτσια που ενθαρρύνουν τις ομάδες στα γήπεδα. Οσο ήταν τσιρλίντερ, ταυτόχρονα έπαιρνε πτυχίο στην Ιστορία, ενώ με πατέρα χειριστή ελικοπτέρου στο Στρατό, είχε μπει από νωρίς στο πνεύμα.

Κάποια στιγμή, μαζί με τις υπόλοιπες τσιρλίντερ επισκέφθηκαν τις στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και το Κουβέιτ. Οι συζητήσεις με τους στρατιωτικούς της άνοιξαν τα μάτια, όπως λέει, οπότε ξύπνησε το πάθος της για τις Ενοπλες δυνάμεις.

Αφού ακολούθησε εκπαίδευση η- υπολοχαγός πλέον- Γουόσμπερν αρχικά βρέθηκε στο Αφγανιστάν σε ένα πρόγραμμα προσέγγισης των γυναικών στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, μία από τις πρώτες εμπειρίες της ήταν να βοηθήσει κάποια ντόπια να γεννήσει, ενώ ήταν αποκλεισμένοι από χιονοθύελλα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook