Τέλος υπόσχεται να βάλει στις υπερβολικές χρεώσεις περιαγωγής μια νέα εφαρμογή που λανσάρει μια ισραηλινή επιχείρηση.

Η εφαρμογή που δημιούργησε η εταιρεία Cell Buddy μετατρέπει το smartphone μας σε κινητό της χώρας που βρισκόμαστε και έτσι τα δίκτυα δεν το αναγνωρίζουν σαν \”ξένο νούμερο\”. Παράλληλα η εφαρμογή μας δίνει έναν τοπικό αριθμό για να γίνονται από αυτόν οι εγχώριες κλήσεις και έτσι η χρέωση είναι το τιμολόγιο της εταιρείας κάθε χώρας.

\”Αυτή είναι η εφαρμογή μας. Ας πούμε ότι προσγειώνεστε στη Γαλλία. Ανοίγετε την εφαρμογή και πατάτε πάνω στο αγοράζω ένα πακέτο. Η εφαρμογή γνωρίζει ήδη ότι είστε στη Γαλλία, οπότε πατάτε για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Η προεπιλογή είναι για μια εβδομάδα, οπότε ας την αφήσουμε. Εδώ βλέπετε όλους τους παρόχους που είναι διαθέσιμοι τώρα. Μπορείτε να δείτε επίσης σχόλια για τα διαφορετικά πακέτα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Βάζουμε επίσης αστέρια, ώστε να μπορείτε να εξακριβώσετε πόσο καλός είναι ο πάροχος. Από τη στιγμή που πληρώνετε, αγοράζετε την επιβεβαίωση και είστε έτοιμοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, σαν να έχετε την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας\” αναφέρει ο Ερέζ Ντορόν, αντιπρόεδρος της εταιρείας στο Euronews.

Η εφαρμογή κοστίζει 60 δολάρια το χρόνο.

Σοβαρό πρόβλημα είναι όμως ότι η κάρτα SIM της Cell Buddy δουλεύει μόνο σε ξεκλείδωτα τηλέφωνα, κάτι που κάνει σαφώς πιο δύσκολο τη χρήση της από ταξιδιώτες που έχουν κλειδωμένα τα τηλέφωνά τους και είναι σφιχτά δεμένοι με τις υπηρεσίες που δίνουν τα συμβόλαια των παρόχων στη χώρα τους.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook