Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει στα Χανιά παραστάσεις από τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το COVENT GARDEN του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη RoyalOperaHouse στο CoventGarden του Λονδίνου, που εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σεζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του FrederickAshton και του KennethMacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «RoyalOperaHouselivecinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι προβολές ξεκινούν με τη γιορτινή παράσταση για όλη την οικογένεια «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του PeterWright, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 20.00.

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με την παράσταση «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του Peter Wright! Το αγαπημένο υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές!

Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, έως τις 28 Δεκεμβρίου 2013, ώρες 09.00 – 14.00 εκτός Σαββάτου.

«Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του PeterWright

Σύμφωνα με τη χορογραφία του Lev Ivanov
Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Από τις πρώτες κιόλας νότες της ουβερτούρας του Τσαϊκόφσκι στον Καρυοθραύστη, μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου πλημμυρίζει τη σκηνή. Ο Χερ Ντρόσελμάγιερ, δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα καταλήξουν στην απελευθέρωση του αγαπημένου του ανιψιού, Χανς Πέτερ, από τα μάγια του κακού Βασιλιά των Ποντικών, με τη βοήθεια της πολυμήχανης Κλάρα.

Ο Καρυοθραύστης ξεδιπλώνεται σε δύο εκθαμβωτικές πράξεις.

Στην Πράξη Ι βρισκόμαστε στην παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γιορτή όπου ο Ντρόσελμάγιερ χαρίζει στη μικρή Κλάρα μια κούκλα καρυοθραύστη – απ’ όπου ξεκινάει μια νύχτα που περιλαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που μεγαλώνει μαγικά, μια νυχτερινή μάχη με μολυβένια στρατιωτάκια, στην οποία ο Καρυοθραύστης νικά τον επίβουλο Βασιλιά των Ποντικών και τη στρατιά των ποντικιών του, καθώς και ένα εξαίσιο “pas de deux”, όπου η Κλάρα και ο Χανς Πέτερ συναντιούνται και γιορτάζουν τον θρίαμβό τους, λίγο πριν τους τυλίξει μια μαγική χιονοθύελλα.

Η Πράξη ΙΙ βρίσκει το νεαρό ζευγάρι στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών όπου τους ψυχαγωγεί η Βασίλισσα των Ζαχαρωτών με τον ωραίο Πρίγκιπά της και την εκθαμβωτική αυλή της, με μια σειρά από συναρπαστικούς χορούς.

Η κλασική σκηνοθεσία του Peter Wright που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Covent Garden το 1984, είναι ένα κομμάτι των Χριστουγέννων για θεατές κάθε ηλικίας.

Ορχήστρα της Royal Opera House

Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Χορογραφία: Peter Wright σύμφωνα με τον Lev Ivanov
Διεύθυνση ορχήστρας: Tom Seligman
Σκηνικά: Julia Trevelyan Oman

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook