Ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος πήρε χάρη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ξαναβρήκε το μεγαλύτερο γιο του, Πάβελ, στο Βερολίνο, όπου άρχισε σήμερα, ελεύθερος, τη νέα του ζωή έπειτα από δέκα χρόνια φυλακής στη Ρωσία.

Εκπρόσωπός του ανακοίνωσε πως ο αποφυλακισμένος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) σε μουσείο κοντά στο ιστορικό Τσέκποϊντ Τσάρλι του Βερολίνου.

Αφού έφθασε χθες, Παρασκευή, στο Βερολίνο με ιδιωτικό τζετ μερικές ώρες αφότου αναχώρησε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα από τη φυλακή όπου κρατούνταν στην Καρελία της βορειοδυτικής Ρωσίας, ο 50χρονος Χοντορκόφσκι πέρασε τη νύχτα στο ξενοδοχείο Άντλον, κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, μπροστά από το οποίο είχαν εγκατασταθεί σήμερα το πρωί μια εικοσαριά δημοσιογράφοι.

Γρήγορα συναντήθηκε με τον μεγαλύτερο γιο του, τον 28χρονο Πάβελ, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.

«Ο μεγαλύτερος γιος του Μιχαήλ Μπορίσοβιτς, ο Πάβελ, συναντήθηκε με τον μπαμπά του. Είναι αυτή τη στιγμή μαζί στο Βερολίνο», δήλωσε προς το ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας, μία από τους εκπροσώπους του Χοντορκόφσκι, η Όλγα Πισνάνεν, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς συναντήθηκαν.

Η ίδια πρόσθεσε πως η μητέρα και ο πατέρας του πρώην δισεκατομμυριούχου, η Μαρίνα και ο Μπόρις Χοντορκόφσκι, που ζουν στη Ρωσία, αναμένονται επίσης σήμερα στο Βερολίνο.

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 2μ.μ. ώρα Ελλάδας, δήλωσε άλλος εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στη συνέντευξη αυτή ο πρώην μεγιστάνας θα μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Πούτιν, ανακοινώνοντας προς γενική κατάπληξη την Πέμπτη την απονομή χάριτος σε εκείνον που εμφανιζόταν προηγουμένως ως ορκισμένος εχθρός του, είχε δηλώσει πως η ασθένεια της κυρίας Χοντορκόφσκαγια ήταν ο λόγος που υπέβαλε αίτηση χάριτος ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

«Καθοδηγούμενος από ανθρωπιστικές αρχές», ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα την Παρασκευή.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook