\”Αγκάλιασέ με μπορείς; Δεν διαφέρω. Γεννήθηκα διαφορετικός αλλά θα ζήσω σαν ίσος\”.

Μια ομάδα Χανιωτών, μέλη του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων, μας θυμίζουν, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο αυτό που συχνά ξεχνάμε. Ότι τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες δεν διαφέρουν από εμάς.

Ο Αντωνης, ο  Γιωργος, ο Δημήτρος, ο  Νασος, η Αμαλια, ο Μανος, η Ελενη, η Γεωργια, ο Μιχαλης, ο Γιωργος, η Στελλα, ο Φιλιππος, ο  Μιχαηλ, η Ζαχαρενια, ο  Νικος, δεν διαφέρουν και συμφωνούν:  Όλοι μπορούν να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν χωρίς διαφορές.

Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και αποτέλεσε όνειρο για την Ελένη Καρμπαδάκη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου, που το εμπνεύστηκε.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr που είχε την τιμή να \”φιλοξενήσει\” το όνειρό της, ο αδελφός της Μιχάλης, που παρουσιάζεται στο βίντεο, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, υπέστη εγκεφαλική παράλυση. Όμως δεν διαφέρει από τα άλλα παιδιά.

Η Ελένη το ξέρει καλά και θέλησε να μας το θυμίσει. Τα άτομα με αναπηρία \”Δεν διαφέρουν\”.

Όλοι οι συντελεστές του βίντεο,  πλαισίωσαν την ιδέα της Ελένης και μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν την έμπνευση πραγματικότητα.



Εξοργιστική λεπτομέρεια:

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί το γύρισμα είχε ανοίξει η είσοδος για ΑμΕΑ όμως ένας ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει μπροστά από την είσοδο με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη διέλευση ατόμων που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το γύρισμα έγινε και το μήνυμα παραμένει:

\”Αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία κάθε τι που μας περιβάλλει και εκμηδενίζουμε τα στερεότυπα!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!

Ένας ένας οι συντελεστές, τους οποιους  θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για το μήνυμα που μας έστειλαν είναι οι:

Αντωνης Τσαπατακης – Χαιρετης Γιωργος – Νικολακακης Δημητρης – Αθανασοπουλος Νασος – Μπασια Αμαλια – Μαλαξιανακης Μανος -Καρμπαδακη Ελενη – Καρμπαδακη Γεωργια
Καρμπαδακης Μιχαλης – Παπαδαντωνακης Γιωργος – Μανουσακα Στελλα – Δερμετζογλου Φιλιππος – Λαμπαθακις Μιχαηλ – Μαυρακη Ζαχαρενια – Τζιρτζιλακης Νικος

Σκηνοθεσια-Βιντεοσκοπηση :Μιχαλης Χαιρετης
Μονταζ: Γιωργος Χαιρετης
Παραγωγη: Συλλογος Φιλων Θεατρου Χανιων

Ευχαριστίες στην περιφερειακη ενοτητα Χανιων και το Πνευματικο Κεντρο , για την ευγενικη παραχωρηση της αιθουσας \”Πολυχρονη Πολυχρονιδη\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook