Παρά τα μέτρα ασφαλείας από τις κάμερες, τις εξόδους από την πίσω πόρτα και τις μεταμφιέσεις, ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός δεν κατόρθωσε να μας αποφύγει.

Τον εντοπίσαμε στo «Petronas Towers» της Κουάλα Λουμπούρ. Το υψηλότερο κτίριο της πόλης που επισκέπτονται οι τουρίστες για να απολαύσουν τη θέα.

Είναι γεγονός ότι η απόσταση από την επιφάνεια μειώνει την ορατότητα, στην προκειμένη περίπτωση λόγω ύψους, με αποτέλεσμα οι αθλιότητες και οι ασχήμιες να μην είναι εμφανείς.

Λέτε να κυκλοφορεί στη Μαλαισία με πλαστό διαβατήριο;
Λέτε να κυκλοφορεί στη Μαλαισία με πλαστό διαβατήριο;


Ο άνετος και ευδιάθετος κ. Λιάπης...
Ο άνετος και ευδιάθετος κ. Λιάπης...


Ο φτωχοτουρίστας στους δίδυμους πύργους της Κουάλα Λουμπούρ
Ο φτωχοτουρίστας στους δίδυμους πύργους της Κουάλα Λουμπούρ


Χαρακτήρες όπως αυτός του Μιχάλη Λιάπη, επιλέγουν τη φυγή από την πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους. Όσα δεν έχουν επιλύσει πέραν του βιοποριστικού και της ικανοποίησης μικρών και ανθρωπίνων απολαύσεων.

Είθισται ακόμα και οι πλέον ασυνείδητοι άνθρωποι όταν συλλαμβάνονται διαπράττοντες μια αθλιότητα να θέλουν να ανοίξει η γη, να τους καταπιεί. Καταστάσεις και συναισθήματα άγνωστα για τον Μιχάλη Λιάπη ο οποίος να απολαμβάνει τις βόλτες του στη μαλαισιανή πρωτεύουσα χωρίς τύψεις για ό,τι είχε συμβεί.

Συνηθισμένος ο γόνος της μεγάλης καραμανλικής οικογένειας να περιβάλλεται από υπηρετικό προσωπικό, κατά τα πρότυπα των εγχώριων σουλτάνων, έδειχνε άνετος και ευδιάθετος. Τις τύψεις τις είχε εγκαταλείψει στην πόρτα του δικαστικού μεγάρου για τους πληβείους της ζωής...

Η εξουσία τον αντιμετώπισε, ωστόσο, με ιδιαίτερη σκληρότητα, για να εξαγνιστεί προφανώς από τα δικά της ανομήματα, δίνοντας στον πολίτη την ψευδαίσθηση της ισότητας όλων απέναντι στους νόμους.

Συνιστούμε στα όργανα της τάξης όταν πέσουν επάνω σε Γουλανδρήδες, γνήσιους Καραμανλήδες ή Βαρδινογιάννηδες να μην διανοηθούν να επαναλάβουν ό,τι έπραξαν με τον Λιάπη. Τέτοιες ψευδαισθήσεις οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις, των οποίων η διαχείριση κρίσης απαιτεί ειδική εκπαίδευση…

zougla.gr