Στην αντικατάσταση όλων των παλαιών συμβατικών φωτιστικών σωμάτων υψηλής κατανάλωσης με λαμπτήρες τύπου Led, προχωράει ο δήμος Γόρτυνας, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω πράσινης τεχνολογίας που ξεπερνάει το 70%, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία φωτισμού των οικισμών.

Αναλυτικότερα ο δήμος Γόρτυνας θα προμηθευτεί:

– Δύο χιλιάδων (2.000) λαμπτήρων τύπου LED (11W) εξοικονόμησης ενέργειας Ε27 των 11 Watt, σε αντικατάσταση των παλαιών συμβατικών λαμπτήρων 60 W που υπάρχουν σήμερα.

– Είκοσι τριών (23) φωτιστικών σωμάτων τύπου LED κορυφής επί ιστού των 45 Watt, σε αντικατάσταση των παλαιών συμβατικών φωτιστικών σωμάτων επί ιστού με λαμπτήρα 125 W που υπάρχουν σήμερα.

– Είκοσι τριών (23) φωτιστικών τύπου LED επί ιστού εξωτερικών χώρων για δρόμους και παρκινγκ των 95 Watt, σε αντικατάσταση των παλαιών συμβατικών φωτιστικών σωμάτων επί ιστού με λαμπτήρα 250 W που υπάρχουν σήμερα.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας των λαμπτήρων Led, είναι 99.961,50 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Ανάδοχος αναδείχτηκε η Εταιρία DASTERI Systems SA με μία μέση έκπτωση 3,89%. Υποχρέωση του αναδόχου είναι η μεταφορά και παράδοση των υλικών έτοιμων για χρήση στο χώρο τοποθέτησης τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook