Τα έργα υποδομής στον Μυλοπόταμο, μικρά και μεγάλα, αλλά και το νέο οδικό δίκτυο Ηράκλειο-Ανώγεια-Πέραμα που υλοποιεί η Περιφέρεια θα δώσουν ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και ασφάλεια στους διακινούμενους πολίτες στην ενδοχώρα της Κρήτης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα Ανώγεια σε σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο νέο οδικό δίκτυο που επί χρόνια είχε «μπλοκαριστεί» από τη γραφειοκρατία ανακοίνωσε την δημοπράτηση του οδικού τμήματος «Στρούμπουλας-Αστυράκι» μήκους 7 χιλιομέτρων με την έγκριση πίστωσης 9 εκ. ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Ωστόσο ήδη είναι κατασκευασμένο το οδικό τμήμα από παλαιά εθνική οδό (Βουλισμένο Αλώνι) έως Οροπέδιο Στρούμπουλα. Παράλληλα δε, έχει δημοπρατηθεί η νέα μελέτη σύνδεσης της περιοχής του Περάματος με τα Ανώγεια και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής του αναδόχου.

Στη σημαντικότητα του νέου οδικού έργου από το Ηράκλειο αλλά και για τα άλλα υλοποιούμενα έργα στη περιοχή αναφέρθηκαν-παράλληλα με τον Περιφερειάρχη και οι παριστάμενοι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης (π. δήμαρχος Ανωγείων), Γιώργος Μαρής, Γιάννης Παρασύρης, ενώ παρόντα ήταν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μπαντουβάς, Γ. Κακογιαννάκης, Γ. Γουλιδάκης.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και κάτοικοι καλωσόρισαν θερμά τον Περιφερειάρχη με τους συνεργάτες του και επισήμαναν την αποτελεσματική συμβολή τους στην προώθηση των έργων υποδομής στην περιοχή. Ο δήμαρχος Ανωγείων χαρακτήρισε έργο πνοής για την περιοχή το νέο οδικό δίκτυο και καθοριστική τη συμβολή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στην εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση του έργου.

«Είναι σημαντική η στιγμή της δημοπράτησης του επόμενου τμήματος του δρόμου Ηράκλειο-Τύλισος-Ανώγεια-Γαράζο. Πρόκειται για ένα μεγάλο περιφερειακό έργο που διεισδύει στην ενδοχώρα της Κρήτης» δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας ότι, «το επόμενο τμήμα που θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών αφορά το κομμάτι Στρούμπουλας-Αστυράκι όπου πραγματικά καθοριστική είναι η συμμετοχή του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Κρήτης».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής για την συνεργασία που στόχο έχει στην ανάπτυξη του Μυλοπόταμου αλλά και της ενδοχώρας του νησιού. Για το υπό δημοπράτηση έργο ανέφερε, ότι ,«το έργο υλοποιείται γιατί πιστέψαμε σε αυτό. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη του Μυλοπόταμου και της ενδοχώρας της Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ένα οδικό έργο προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και είναι στη φάση δημοπράτησης.

Είμαστε ικανοποιημένοι που ένα αναπτυξιακό έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης γιατί για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο έργο είχε «παγώσει» αλλά η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής κατορθώσαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί αυτό το έργο. Εκτιμάται ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2014 θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για να ξεκινήσουν οι εργασίες και μέσα σε 2 χρόνια το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο θα έχει παραδοθεί».

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί την Κάλυβο του δήμου Μυλοπόταμου όπου παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου του Περιφερειακού Συμβούλου Γ. Παρασύρη , φορέων και κατοίκων της περιοχής εγκαινίασε το νέο τοπικό ιατρείο που κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook