Υλικά

• 220 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 220 γρ. ζάχαρη
• 4 κρόκοι αυγών
• 4 ασπράδια αυγών
• 80 γρ. ρακί
• 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
• 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 220 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
• 350 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο σε μπασίνα. Τοποθετούμε τη μπασίνα μέσα σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπέν μαρί) και αφήνουμε να λιώσουν. Παράλληλα χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων και ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ρακί και τα αμύγδαλα.

Τέλος ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (ενωμένο με το μπέικιν) και τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε σφικτή μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και πουδραρισμένο με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40-45 λεπτά της ώρας.