Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με τις αρχές και τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κενυάτης υπουργός Μεταφορών Μάικλ Καμάου, ο οποίος έφθασε στο σημείο.

«Διασώσαμε έξι ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους φώναζαν κάτω από τα συντρίμμια όπου ήταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να κουνηθούν, αλλά καταφέραμε να τους βγάλουμε και να τους βοηθήσουμε», επιβεβαίωσε ο Τζόνσον Μάινα της Πυροσβεστικής.

Κάτοικοι ανέφεραν πως ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι μεγάλος επειδή πολλοί άνθρωποι των οποίων τα καταλύματα καταστράφηκαν, δεν ήταν στα σπίτια τους όταν σημειώθηκε το ατύχημα, καθώς είχαν φύγει για να πάνε είτε στην εκκλησία λόγω των γιορτών είτε στα χωριά από τα οποία κατάγονται.

«Εξαιτίας της εορταστικής περιόδου και της ώρας, πολλοί δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. «Αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι πολλοί θα ήταν παγιδευμένοι κάτω από το τρένο, αλλά ως τώρα δεν έχουμε καμιά πληροφορία για αγνοούμενους».

Περίπου 250.000 άνθρωποι συνωστίζονται στην παραγκούπολη Κιμπέρα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που μελέτησε τον πληθυσμό.

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει από καιρό προειδοποιήσει τους κατοίκους της Κιμπέρα πως είναι επικίνδυνο να κατασκευάζουν καταλύματα δίπλα στις γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από την παραγκούπολη.

protothema.gr από ΑΜΠΕ