Σήμερα, Δευτέρα, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών- σε 655.833 δικαιούχους. 
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 184.996.299,06 ευρώ.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται:
-όσοι έχουν λάβει ήδη τις τρεις δόσεις και θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση.
-εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις.
-120.931 άτομα που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.
Όπως αναφέρει ο ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.
Επίσης σήμερα, Δευτέρα, θα γίνει και η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και η οποία αφορά σε 1.077 δικαιούχους (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).
Η πληρωμή αυτή αφορά σε άτομα των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το ποσό θα καταβληθεί εφ’ άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 1.253.889 ευρώ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook