Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ασφαλιστικές ετοιρείες, από την Εποπτεύουσα Αρχή, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον περιπτώσεις εταιρειών που εξαπατούν καταναλωτές, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, με αφορμή υπόθεση "ασφαλιστικής - φάντασμα", όπως τη χαρακτηρίζει με θύματα και στα Χανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι "οι εισαγγελικές αρχές συνέλαβαν 20 στελέχη, μεταξύ αυτών και του ιθύνοντος νου, της εταιρίας General Commodities Trade. Η εταιρία αυτή που συστάθηκε στην Αθήνα πριν ένα περίπου χρόνο, εξέδιδε ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας, το όνομα βουλγάρικης εταιρίας, χωρίς την έγκρισή της.  Η δραστηριότητα όμως αυτή δεν είχε την άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά συνέπεια τα ασφαλιστήρια ήταν πλαστά"... "Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους χανιώτες καταναλωτές που έπεσαν θύματα εξαπάτησης, ασφαλίζοντας τα αυτοκίνητά τους στη συγκεκριμένη εταιρία"

Ο Σύνδεσμος, στηριζόμενος όπως αναφέρει "σε ενημέρωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2013, σήκωσε το βάρος της ενημέρωσης της Χανιώτικης κοινωνίας για την συγκεκριμένη εταιρία, κάνοντας γνωστή την παράνομη δραστηριότητα της GCT, συνιστώντας μάλιστα στους πολίτες άμεση αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας",

ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Σύνδεσμος
διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι "τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν συνάψει σε όλες τις άλλες εταιρίες πλην της General Commodities Trade, είναι απολύτως νόμιμα και τους καλούμε να δείξουν πίστη στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης".

Όσον αφορά τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τονίζει ότι αυτοί

¨"συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία με διαμεσολάβηση για την καταβολή αποζημιώσεων, με θέσεις εργασίας και με πληρωμή φόρων επί του πραγματικού εισοδήματος". 

και τάσσεται "υπέρ της πλήρους νομιμότητας ζητώντας από την Εποπτεύουσα Αρχή, να ενταθούν οι έλεγχοι, ούτως ώστε να μην υπάρξει ανάλογο φαινόμενο παράνομης δραστηριότητας στο μέλλον".