Ένας τυπικός έλεγχος οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης δύο αλλοδαπών από την Αλβανία οι οποίοι επιδίδονταν με επιτυχία σε διαρρήξεις και διακεκριμένες κλοπές σε περιοχές της Σητείας.

Πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε Ι.Χ.Ε. όχημα στο οποίο επέβαιναν, οι συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στο Ι.Χ.Ε. όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ ο 35χρονος επέδειξε, αίτηση βεβαίωσης κατάθεσης, για έκδοση αδείας διαμονής, η οποία δεν ήταν γνήσια. Ο 29χρονος, δεν κατείχε την κατά νόμο απαραίτητη άδεια ικανότητας οδήγησης και για το νόμιμο της διαμονής του στη χώρα, επέδειξε στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν διαπράξει από κοινού τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

• Την 28.11.2013 από οικία 61χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ,
• Την 13.12.2013, αφαίρεσαν από οικία 49χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ

• Την 15.12.2013, από οικία 77χρονης ημεδαπής αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook