Υλικά

• 8 μέτριες ώριμες ντομάτες
• 8 κρίθινα ντακάκια, μικρά
• 160 γρ. ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
• 1200 γρ. ζωμό λαχανικών
• 120 γρ. καρότα, σε ροδέλες
• 60 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (για γαρνίρισμα)
• 20 γρ. φύλλα μαϊντανού (για γαρνίρισμα)
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό της ώρας σε βραστό νερό και στη συνέχεια τις αποσύρουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις αφήνουμε κατά μέρος. Στη συνέχεια, σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Προσέχουμε ώστε να μην πάρουν χρώμα και να καούν αλλά να εχουν πάρει ένα χρυσοκίτρινο ωραίο χρώμα.

Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σέλινο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά της ώρας και αποσύρουμε.

Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει λίγο και κατόπιν την περνάμε από το μπλέντερ . Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί. Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ , βάζοντας στο καθένα 2 ντακάκια και πάνω στα ντακάκια από 1 κουταλιά ανθότυρο. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ραντίζουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.

• Ιδανική πρόταση για το ξεκίνημα του γιορτινού δείπνου.