Η Ελληνική κυβέρνηση άρχισε και επίσημα να μετρά αντίστροφα.

Όχι μόνο για την παραμονή της στο τιμόνι της χώρας, αλλά και για την ύπαρξη της στον Ελληνικό πολιτικό χάρτη,απ όπου φαίνεται πως θα σβήσει οριστικά και αμετάκλητα.

Ας δούμε την ατζέντα και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.

Η διαγραφή του κ Πολύδωρα όπως μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές, έκανε ξανά τις Βρυξέλλες να ανησυχούν βαθιά για τα όσα θα επακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Και αυτά που έρχονται είναι σκληρά και βαρβάτα μέτρα, από το νέο Μεσοπρόθεσμο μέχρι τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικου κενού για το 2015-2016.

Αλλά το κυριότερο είναι το νέο Μνημόνιο υπό μορφή κουρέματος καταθέσεων που σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς αναμένεται να επιβληθεί μετά τις Ευρωεκλογές.
Ανησυχεί ο κ. Ρεν και οι γραφειοκράτες των Βρυξέλλων για το πώς η κυβέρνηση με τους βουλευτές που πλέον διαθέτει,αν θα μπορέσει να αντέξει τα κρίσιμα μετωπα που θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Γι' αυτό και η διαγραφή έκανε το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα να συζητείται ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο 24ωρο στις Βρυξέλλες...και όχι μόνο.

Οι Βρυξέλλες επίσης εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελπίζει σε στήριξη από ανεξάρτητους Βουλευτές, μιας και καταλαβαίνει πως οι " Ιφιγένειες" τέλειωσαν.Όμως εδώ η ιστορία πέρνει μια άλλη τροπή.

Κρατήστε το.

Αν "πέσει" η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου , δεν θα πέσει από βουλευτές της ΝΔ , αλλά από ΠΑΣΟΚ μεριά !

Κι αυτό γιατί τα στελέχη του , διαβλέπουν μετά την οδυνηρή ήττα των επερχόμενων διπλών εκλογών, ( αυτοδιοίκηση - ευρωεκλογές) τον οριστικό και απόλυτο αφανισμό τους από τον πολιτικό χάρτη της χώρας...

Οπότε μια "ηρωική έξοδος", είτε θα σώσει τουλάχιστον την υστεροφημία τους, είτε θα τους δώσει αυτούς τους λίγους πόντους ελπίδας για να παρατείνουν την πολιτική τους σταδιοδρομία σε αργόμισθες θέσεις ή πολιτικά "καταφύγια".

Τα πράγματα στην Ελληνική κοινωνία εξελίσσονται περισσότερο άσχημα απ όσο υπολόγιζαν και έτσι κοιτούν όλο και περισσότερο την " Έξοδο Κινδύνου ".

Αυτό που τους προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι ότι αφ ενός καθημερινά διαπιστώνουν όλο και περισσότερο, πως δεν υπάρχει η στοιχειώδης επικοινωνία με την πλευρά Στουρνάρα που κάνει " όλο το παιχνίδι " και μοιράζει την τράπουλα, γονατίζοντας όλους τους παραδοσιακούς ΠΑΣΟΚοκρατούμενους κοινωνικό-επαγγελματικούς χώρους αφετέρου ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζει "μεθυσμένος απ το άρωμα της εξουσίας " απ´ την αντί προεδρία της κυβέρνησης , σε δικό του κόσμο, θεωρώντας ότι είναι μια θέση που θα έχει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σε λίγο μάλιστα οι ίδιοι, θεωρούν ότι δεν θα μπορούν ούτε μέσα στα γραφεία τους να σταθούν.

Την ίδια ώρα η μια μυστική δημοσκόπηση διαδέχεται την άλλη , με νούμερα και ποσοστά που προκαλούν ζαλάδα.
Γιατί βλέπετε εκείνοι μαθαίνουν τις πραγματικές δημοσκοπήσεις κι όχι εκείνες που πλασάρουν στον κόσμο.

Το ερώτημα είναι το πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο με δεδομένο και την Ελληνική προεδρία.

Κώστας Συλιγάρδος 
Δημοσιογράφος