Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Ηρακλείου, εξαιτίας της πρόσφατης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, ενημέρωσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια, με επιστολή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κατάληψη Κοινόχρηστων Χώρων και την κατάργηση κάθε κυκλοφοριακού κανόνα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην επιστολή κατάργηση πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ΑΜΕΑ, διαβάσεων τυφλών και πεζών, στάσεων λεωφορείων και ταξί, διπλοπαρκαρίσματα, παρεμπόριο στην πόλη και στις Λαϊκές αγορές, καταστροφή πλακόστρωτων αστικού εξοπλισμού (πχ φωτιστικά σώματα, παγκάκια, απορριματοδέκτες κτλ), είναι οι συνηθισμένες πλέον εικόνες που αντικρύζουν κάτοικοι.


Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε παρακάτω για του λόγου το αληθές, φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίζονται τα όσα με λέξεις περιγράφησαν παραπάνωΗ κατάσταση για το Ηράκλειο, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είναι ακόμα πιο δραματική, γιατί μέσα στην πόλη δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα αλλά ούτε καν Γραφείο Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, μετά από μια αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες του Δήμου, ζητά από τον Υπουργό να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην πόλη και η εφαρμογή του Νόμου για να προστατευτούν τα Συνταγματικά Δικαιώματα των πολιτών

Δείτε εδώ την επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου