Αναβολή για το πρωί Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 20χρονος ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό τη ληστεία σε βάρος 78χρονης στο Ηράκλειο (δείτε εδώ)

Ο 20χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Λασίθι οδηγήθηκε το μεσημέρι στα Δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την ταυτοποίηση και του dna

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης, 20χρονος ημεδαπός, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα και συνελήφθη σήμερα το πρωί με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή

Συνελήφθη, στις 22.12.2013 το πρωί, στο Μακρύ Γιαλό του Δήμου Σητείας Λασιθίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Ηρακλείου, 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση βιασμού 78χρονης ημεδαπής.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η ταυτοποίηση του 20χρονου δράστη είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που προέκυψαν από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, σε συνδυασμό με τις εξετάσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τα ξημερώματα της 18.11.2013, εισήλθε στο σπίτι της 78χρονης, με σκοπό την κλοπή.

Όταν έγινε αντιληπτός από την υπερήλικη, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές την ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις, ενώ στη συνέχεια, πάλι με απειλή βίας, την εξανάγκασε να του παραδώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των πέντε (5) ευρώ.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook