Στιγμές σαν κι αυτές απαθανατίζονται μόνο μία φορά. Για τον λόγο αυτό, η Huffington Post τις 37 καλύτερες φωτογραφίες για το 2013, που έχει επιλέξει το δημοσιογραφικό της team, τις ονόμασε: Once in a lifetime photos.

Από τις φωτογραφίες δεν λείπουν και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

\"5

5 Δεκεμβρίου. Το πρώτο παιχνίδι κρίκετ κάτω από το έδαφος είναι γεγονός. Ο αγώνας -που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό- διεξήχθη 610 μέτρα κάτω από τη γη, μέσα στο ορυχείο Honister Slate στο Keswick της Αγγλίας. Για την ιστορία, οι δύο αντίπαλες ομάδες ήταν των χωριών Threlkeld και Caldbeck. Νικητές αναδείχθηκαν οι Caldbeck.
\"6

6 Νοεμβρίου. Μία οικογένεια ανταρτών στο Χαλέπι της Συρίας, όπως φαίνονται μέσα από μία σπασμένη οθόνη τηλεόρασης λίγο πριν τη μάχη με στρατιώτες του καθεστώτος. Από τον Μάρτιο του 2011, οπότε και ξέσπασε η εμφύλια διαμάχη στη χώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 126.000 άνθρωποι..
\"22

22 Οκτωβρίου. Μία καρχαροειδής φάλαινα ρυμουλκείται στην ακτή της Surabaya στα ανατολικά του νησιού Java (Ινδονησία). Ένα μικρό αγόρι-εξοικειωμένο με τη φύση του νησιού του- βρίσκει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητες του στο σερφ…
\"21

21 Οκτωβρίου. Ένα τεράστιο μοβ μεσαίο δάχτυλο – δημιουργία του Τσέχου καλλιτέχνη Ντέιβιντ Τσέρνι- επιπλέει επιβλητικά στον ποταμό Βτλάβα. Για την ιστορία, δείχνει ένα κάστρο της Πράγας, εκεί όπου εργάζεται ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν.
\"18

18 Οκτωβρίου. Εξουθενωμένοι από τη μάχη με τις φλόγες, πυροσβέστες στο Nords Wharf της Αυστραλίας ξεκουράζονται όπως – όπως στον δρόμο. Κατά την τεράστια πυρκαγιά στη Νέα Νότια Ουαλία, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες περιουσίες καταστράφηκαν. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.
\"18

18 Οκτωβρίου. Τούρκος αστυνομικός βάλλει με δακρυγόνα κατά φοιτητών που διαμαρτύρονται στην Άγκυρα για τα κυβερνητικά σχέδια ανάπλασης του χώρου γύρω από το πανεπιστήμιο.
\"17

17 Οκτωβρίου. Χασάπηδες στο Πακιστάν σφάζουν δημόσια μία καμήλα για τους εορτασμούς της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ Eid al-Adha. Το μουσουλμανικό «Φεστιβάλ της Θυσίας» σηματοδοτεί το τέλος του προσκυνήματος του Χατζ ο οποίος είχε θυσιάσει τον γιο του μετά από επιθυμία του Προφήτη Αβραάμ.
\"16

16 Οκτωβρίου. Ένας προσκυνητής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πετά ένα μαντίλι στον Πάπα Φραγκίσκο ως δώρο. Δυστυχώς, ο Ποντίφικας δεν είδε το μαντίλι που ερχόταν κι έτσι αυτό «προσγειώθηκε» στο πρόσωπό του.
\"12

12 Οκτωβρίου. Το Pacu Jawi είναι ένας παραδοσιακός αγώνας δρόμου με ταύρους, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Batusangkar της Ινδονησίας. Αναβάτες κρατούν τα γκέμια των ταύρων τους και «πατινάρουν» σε ένα λασπωμένο ξύλινο τερέν. Οι ταύροι δημοπρατούνται μετά από τον αγώνα.
\"10

10 Οκτωβρίου. Στο Πουκέ της Ταϊλάνδης διεξάγεται το Φεστιβάλ Χορτοφάγων όπου ιθαγενείς τρυπούν τον εαυτό τους προκειμένου να εξαγνιστούν από τα διαβολικά πνεύματα. Το φεστιβάλ έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές του 1800.
\"6

6 Οκτωβρίου. Σημάδια από αίματα και δύο σανδάλια είναι ό,τι απέμεινε από τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο. Υπενθυμίζεται ότι οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου ανακόπηκαν από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να φτάσουν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν την ίδια ώρα στην πλατεία Ταχρίρ. κατά του Μόρσι.
\"25

25 Σεπτεμβρίου. Ένας άνδρας των ΜΑΤ τρέχει να απομακρυνθεί από έκρηξη που προκλήθηκε από κοκτέιλ μολότοφ, που πέταξε διαδηλωτής που συμμετείχε σε αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα. Οι διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει η Huffington Post, «ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του γνωστού για την αντιφασιστική του δράση μουσικού (Παύλου Φύσσα) από έναν αυτοαποκαλούμενο νεο-Ναζί». «Οι ταραχές σημειώθηκαν όχι πολύ μακριά από τα κεντρικά γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής» προσθέτει η εφημερίδα.
\"10

10 Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ένας άστεγος κοιμάται στη Νέα Υόρκη καλυπτόμενος με μία κουβέρτα με την αστερόεσσα. Το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι χρονιά – ρεκόρ για τον αριθμό των αστέγων στην αμερικανική πόλη.
\"28

28 Αυγούστου. Περίπου 130 τόνοι ώριμων τοματών πετάχτηκαν από τους 20.000 συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Τομάτας στο Μπουνόλ της Ισπανίας. Η τεράστια ποσότητα τοματοχυμού, δεν εμπόδισε ωστόσο ένα ερωτευμένο ζευγάρι να εκφράσει την αγάπη του με ένα παθιασμένο φιλί.
\"24

24 Αυγούστου. Ένας συμμετέχων στον διαγωνισμό Tough Mudder στο Εδιμβούργο έδωσε λίγο χρώμα στη… λάσπη του. Ο διαγωνισμός δεν είναι κάτι άλλο από έναν αγώνα δρόμου πολλών χιλιομέτρων που περιλαμβάνει εμπόδια στρατιωτικού τύπου και αρκετή… λάσπη.
\"Μέσα

Μέσα Αυγούστου. O Aymann Ismail, ένας φωτορεπόρτερ από τη Νέα Υόρκη, προλαβαίνει να απαθανατίσει στιγμές μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, λίγο πριν χρωματιστεί ο φακός της μηχανής του από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές αφαίρεσαν στη συνέχεια, την κάμερα από τον φωτορεπόρτερ και τον ανάγκασαν να πραγματοποιήσει μαζί τους πορεία για αρκετά χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε βία από τον όχλο. Τελικά, η μηχανή επιστράφηκε στον Ismail, αφότου ένας ξάδελφός του, επίσης μέλος της Αδελφότητας, μίλησε στους διαδηλωτές.
\"8

8 Αυγούστου. Δύο παιδιά στο Αφγανιστάν έχουν για παιχνίδι αληθινά όπλα. Παίζουν σημαδεύοντας ο ένας τον άλλο. Σημειωτέον ότι κατά το πρώτο μισό του 2013, οι θάνατοι πολιτών από εκπυρσοκροτήσεις όπλων σκαρφάλωσαν στο 23%.
\"6

6 Αυγούστου. Μία νέα από την Ινδία κρέμεται από ένα καλώδιο υψηλής τάσης πάνω από τον πλημμυρισμένο Γάγγη ποταμό στο Allahabad. Το κορίτσι επέλεξε τελικά να πηδήξει μέσα στο ποτάμι που έπνιξε την περίοδο των μουσώνων χιλιάδες ανθρώπους.
\"28

28 Ιουλίου. Ένας άνδρας από την Καμπότζη πανηγυρίζει την καταστροφή πολλών περιπολικών αφότου οι διαδηλωτές διέκοψαν τις εκλογές. Οι ψηφοφόροι της Καμπότζης άρπαξαν και κράτησαν επί ώρες έναν υπάλληλο της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών, η οποία είχε προσπαθήσει να εισάγει διακρίσεις κατά κάποιων ψηφοφόρων.
\"12

12 Ιουλίου. Το μέλος των Backstreet Boys δέχεται ένα φιλί από μία φάλαινα μπελούγκα στο Θαλάσσιο πάρκο του Σαν Ντιέγκο.
\"12

12 Ιουλίου. Ένας 37χρονος από την Ινδονησία, γνωστός και ως ο «Spider-Man καθαριστής τζαμιών» επί το έργον στο 18 ορόφων ξενοδοχείο Αλάνα στη Surabaya. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο συγκεκριμένος μπορεί να καταφέρει να κερδίσει εκατοντάδες δολάρια από τη δουλειά του, αναλόγως τη δυσκολία.
\"11

11 Ιουλίου. Αν και πρόκειται για μία στρατιωτική άσκηση ρουτίνας, ωστόσο το βλέμμα του φόβου σε αυτό τον Ισραηλινό στρατιώτη κόβει την ανάσα. Η άσκηση είχε σχεδιαστεί ως προσομοίωση μάχης με την εξτρεμιστική οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.
\"20

20 Ιουνίου. Ένας δεξιοτέχνης οδηγός και δύο μοτοσικλετιστές κάνουν στην Ινδία τον γύρο του θανάτου με ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από ό,τι συνήθως.
\"19

19 Ιουνίου. Μία γυναίκα υψώνει το δάχτυλό της στον αστυνομικό που την πυροβολεί με δακρυγόνα. Πρόκειται για μία από τις πολλές ημέρες μαζικότατων διαδηλώσεων στη Βραζιλία κατά της επερχόμενης αύξησης των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
\"18

18 Ιουνίου. Διαδηλώσεις ξεσπούν στο Μεντάν της Βορείου Σουμάτρας στην Ινδονησία, μετά από αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Αν και δεν φαίνεται στη φωτογραφία, ο τραυματισμένος διαδηλωτής φωνάζει σε αστυνομικό.
\"15

15 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αυστραλιανού ποδοσφαίρου στη Μελβούρνη μεταξύ των Richmond Tigers και των Adelaide Crows, ο Bernie Vince των Crows «δέχεται επίθεση» επίθεση από ένα περιστέρι. Νικητές του παιχνιδιού αναδείχθηκαν οι Tigers.
\"25

25 Μαΐου. Ο Νικολάι Αλεξέγιεβ, ένας Ρώσος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, δέχεται μπουνιά στη Μόσχα από έναν αντιδιαδηλωτή. Η καταπίεση των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία συγκέντρωσε κατά τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης και των διεθνών οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, για πολλούς μήνες, το δημόσιο ντιμπέιτ αναφορικά με την ακεραιτότητα των γκέι αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014 μονοπώλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
\"24

24 Μαΐου. Σε διαμαρτυρία κατά της σφαγής των βοοειδών στη Σρι Λάνκα, ένας Βουδιστής καλόγερος, ο Bowatte Indaratane αυτοπυρπολείται. Κατά το 2013, δεκάδες ήταν παρόμοιες πράξεις μοναχών, πολλές από τις οποίες σημειώθηκαν στο Θιβέτ.
\"21

21 Μαΐου. Μία οικογένεια περπατά στη λεωφόρο Σάντα Φε, στο Μουρ της Οκλαχόμας, μετά το φονικό πέρασμα τυφώνα που άφησε πίσω του 23 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και υλικές ζημιές που εκτιμώνται στα 2 δις δολάρια.
\"6

6 Μαΐου. Ένας άνδρας που κατηγορείται για συμμετοχή στους δεκάδες φόνους μεταναστών από χέρια νεοναζιστών καταφτάνει στο δικαστήριο Oberlandesgericht Muenchen στη Γερμανία. Ο κατηγορούμενος, αμετανόητος, υψώνει το μεσαίο δάχτυλό του στους φωτορεπόρτερ.
\"3

3 Μαΐου. Η τεραστίων διαστάσεων φωτιά στο Καμαρίλο της Καλιφόρνιας πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια. Ένας κάτοικος ανήμπορος να κάνει κάτι άλλο απλά στέκεται όρθιος στην οροφή του σπιτιού του και κοιτά το «πορτοκαλί τέρας» να πλησιάζει. Από την πυρκαγιά έγιναν στάχτη 98.140 τ.μ..
\"8

8 Απριλίου. Μία διαδηλώτρια – μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης «Femen» αντιμετωπίζει τόπλες τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μία έκθεση αυτοκινήτων. Η έκφραση του Πούτιν κλέβει την παράσταση.
\"17

17 Μαρτίου. Ένας θηλυκός γιαπωνέζικος μακάκας, που ονομάζεται Μάντεϊ, σκουπίζει τα δάκρυά της. Η μαϊμουδίτσα κλαίει επειδή υποφέρει από υψηλό πυρετό, από τον οποίο χτυπήθηκαν πολλές γιαπωνέζικες μαϊμούδες μέσα στο 2013. Ο υψηλός πυρετός προκλήθηκε από αλλεργία στη γύρη από τους κέδρους.
\"16

16 Μαρτίου. Ένα «ξωτικό» αιωρείται στο νερό μέσω του Flyboard προς τέρψιν των κατοίκων του Σικάγου μία ημέρα πριν την Γιορτή του Αγίου Πατρικίου, του πολιούχου της πόλης. Για τη γιορτή βάφτηκε πράσινος και ο ποταμός.
\"6

6 Μαρτίου. Ένα λάμα αναζητεί καταφύγιο σε ένα εγκαταλειμμένο σχολικό λεωφορείο στο Σεντρβίλ της Βιρτζίνιας, από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στις αρχές της άνοιξης.
\"29

29 Ιανουαρίου. Ένας νεαρός πρόσφυγας από τη Συρία, χαμογελά παίζοντας με ένα κόκκινο στρώμα. Το αγόρι ζούσε σε καταυλισμό προσφύγων στο Mafrq της Ιορδανίας.
\"1

1 Ιανουαρίου. Ένα ζευγάρι ανταλλάσσει το πρώτο φιλί της χρονιάς στη Νέα Υόρκη, ενόσω ένα κοκτέιλ βεγγαλικών σήμανε την έλευση του 2013. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Reddit, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστή η ταυτότητα των ερωτευμένων.
zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook