Ο Μπαρτολομέο Γκαλιάνο, ο Ιταλός κατά συρροή δολοφόνος που καταζητείται από τις ιταλικές αρχές και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη νότια Γαλλία έχοντας στην κατοχή του μια πλαστή ταυτότητα κι ένα αυτόματο όπλο, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 10 μηνών από το πλημμελειοδικείο της Νίκαιας.

Ο Γκαλιάνο, που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της κατοχής και μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών καθώς και για \”πλαστογραφία διοικητικών εγγράφων\”, κρατείται στις φυλακές. Καθώς σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, εντός της εβδομάδας θα προσαχθεί στο Εφετείο της Εξ-αν-Προβάνς που θα αποφασίσει για την έκδοσή του στη Ρώμη.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών στον 55χρονο Γκαλιάνο, ο οποίος έχει ήδη περάσει 28 χρόνια σε ιταλικές φυλακές και ψυχιατρικά ιδρύματα για τις τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες που διέπραξε –σε βάρος μιας ιερόδουλης, μιας τρανσέξουαλ και μιας τραβεστί– για απόπειρες ανθρωποκτονίας, επιθέσεις, ένοπλες ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, οπλοκατοχή και διάφορα άλλα αδικήματα. Από το 1976 μέχρι το 2012 καταδικάστηκε 26 φορές από ιταλικά δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος, τρίβοντας συχνά τα μάτια του, μίλησε ελάχιστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. \”Θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου, στη μαμά μου\”, είπε, ενώ σε πολλά ερωτήματα απαντούσε ότι \”δεν θυμάται τίποτα\”.

Ο Γκαλιάνο, το \”κτήνος του Αγίου Βαλεντίνου\” όπως αποκαλείται από τον ιταλικό Τύπο, είχε πάρει διήμερη άδεια από το ψυχιατρικό κέντρο όπου κρατείτο τα τελευταία χρόνια αλλά δεν επέστρεψε και ήταν καταζητούμενος από τις 17 Δεκεμβρίου.

Η δικηγόρος που του είχε διορίσει το δικαστήριο, Καρολίν Ρεβερσό-Μεϊνετί, χαρακτήρισε τον Γκαλιάνο \”ψυχικά ασθενή\” και ζήτησε την απαλλαγή του υποστηρίζοντας ότι \”έχει πλήρη αδυναμία ορθής κρίσης\”.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook