Η μικρή Zongoloni είχε βρεθεί να φυλά και να θρηνεί δίπλα στο σώμα της μητέρας της, που ζούσε τις τελευταίες της στιγμές, τραυματισμένη από λαθροθήρες που ήθελαν να κόψουν τους χαυλιόδοντές της.

Ομάδα διάσωσης της άγριας ζωής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης David Sheldrick Wildlife Trust την εντόπισε πριν από περίπου δύο μήνες, κουρνιασμένη στο σώμα της μαμάς της, στην Κένυα.

Η συμμορία των λαθροθήρων είχε πυροβολήσει τον θηλυκό ελέφαντα στο πόδι. Οι κτηνίατροι επιχείρησαν να θεραπεύσουν το σπασμένο κόκκαλο και τις πληγές της, αλλά δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μια σφαίρα να παρέμενε μέσα στο κόκκαλο, και ανησυχούσαν για το μέλλον της.

Δύο εβδομάδες μετά την επίθεση, ο ελέφαντας κατέρρευσε ενώ η μικρή Zongoloni ακόμα θήλαζε. Η μικρή έμεινε στο πλάι της μαμάς της, μπερδεμένη και τρομαγμένη, γράφει η Daily Mail.

Δυστυχώς η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στη μητέρα που σφάδαζε από τους πόνους. Αφού έμεινε δίπλα στη μαμά της στις τελευταίες της στιγμές, οι κτηνίατροι νάρκωσαν τη μικρή Zongoloni και τη μετέφεραν στο μοναδικό ορφανοτροφείο ελεφάντων, στο Εθνικός Πάρκο του Ναϊρόμπι, όπου θα ζούσε με άλλα μικρά θύματα του λαθρεμπορίου ελεφαντοστού.

Στο ορφανοτροφείο η Zongoloni περνά χρόνο με άλλους μικρούς ελέφαντες και τους φροντιστές τους, μετακινείται μαζί τους, στο κοπάδι, και κοιμάται δίπλα τους τη νύχτα.

Στην αρχή, όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο ορφανοτροφείο ελεφάντων, η Zongoloni δεν εμπιστευόταν κανένα από τους ανθρώπους, μετά την τραυματική εμπειρία της με το είδος. Σταδιακά όμως άρχισε να αναπτύσσει δεσμούς με τους ανθρώπους που τη φροντίζουν.

«Θρηνούσε για τη μητέρα της όλη τη μέρα, ήθελε να είναι μόνη της», εξηγούν, «όπως οι άνθρωποι, οι ελέφαντες πενθούν για τους αγαπημένους τους».

Σήμερα η Zongoloni εξακολουθεί να πενθεί αλλά έχει κάνει και φίλους, τους Oltaiyoni και Lima Lima, και είναι ανεξάρτητη και με πολύ δυνατή θέληση.

«Για πολλά ορφανά, η απώλεια της μητέρας τους αποδεικνύεται αβάσταχτη και πολλά δεν τα καταφέρνουν. Η Zongoloni είναι πολύ δυνατή, επέλεξε να ζήσει», σημειώνουν οι φροντιστές της.

Παρότι είναι από τα πιο ήσυχα ελεφαντάκια του ορφανοτροφείου, της αρέσει να παίζει στη λάσπη και να έχει επαφή με άλλα μικρά.

«Κάθε ορφανό που φέρνουμε από τη Φύση έχει τη δική του τραυματική εμπειρία», λένε, «τα ελεφαντάκια είναι πολύ ευάλωτα και για το λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας η αλληλεπίδρασή τους με τους φροντιστές τους».

Η Zongoloni θα αφεθεί ελεύθερη στο Εθνικό Πάρκο Tsavo όταν είναι έτοιμη, πιθανώς όταν θα είναι μεταξύ 8 και 10 ετών.

Η μικρή είναι το 49ο μικρό που διασώζεται φέτος από το David Sheldrick Wildlife Trust και η ιστορία της δείχνει το πραγματικό κόστος της λαθροθηρίας ελεφαντόδοντου που σκοτώνει κάθε χρόνο 36.000 ελέφαντες στην Αφρική!

Μητέρες με τα μικρά τους και ολόκληρα κοπάδια σφαγιάζονται για το ελεφαντόδοντο που χρησιμοποιείται στην Άπω Ανατολή και ειδικά την Κίνα για την κατασκευή διακοσμητικών.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\" \"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook