Καμία πρόθεση να αναθεωρήσει την απόφασή του για το κλείσιμο του αγροτικού ιατρείου στον Κρουσώνα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω περικοπής των εφημεριών, δεν έχει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδος, όπως διαβεβαιώνει εγγράφως το Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει ότι «δεν υφίσταται θέμα λειτουργίας του κατά τα Σαββατοκύριακα» και επισημαίνει ότι «το αγροτικό ιατρείο Κρουσώνα θα καλύπτεται από γιατρούς όμορων Περιφερειακών Ιατρείων, είτε από το Κέντρο Υγείας Αγ. Βαρβάρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε αναφέρει στον Υπουργό ότι «το περιφερειακό αγροτικό ιατρείο του Κρουσώνα εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή περίπου 7.500 κατοίκων» και ότι σε αυτό «υπηρετούν δύο μόνιμοι γενικοί ιατροί, που πραγματοποιούν επισκέψεις και σε παρακείμενα χωριά».

Επιπλέον, σημείωνε ότι «στο ιατρείο, που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, οι ιατροί εφημέρευαν το Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες, ώστε οι πολίτες έχουν ανελλιπώς τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών».

Ωστόσο, μετά το κλείσιμο του ιατρείου τα Σαββατοκύριακα, αναφέρει ότι «πιθανά ιατρικά συμβάντα, ακόμα και επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να διακομίζονται τις συγκεκριμένες ημέρες στο Κέντρο Υγείας της Αγ. Βαρβάρας, διαδικασία δύσκολη, καθώς η σύνδεση μεταξύ των δύο τόπων δεν είναι ιδιαιτέρως καλή».

Παρά ταύτα, το αίτημα του Βουλευτή να μην κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Κρουσώνα τα Σαββατοκύριακα και να μην υπάρχει περικοπή των εφημεριών, προκειμένου οι πολίτες να έχουν ανελλιπώς τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, δεν φαίνεται έως σήμερα να γίνεται δεκτό.