Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτηρίου της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μανσούρα, 100 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου, και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο, τμήμα του οποίου κατέρρευσε.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μεταξύ των τραυματιών ο στρατηγός Σαμί ελ Μίχι αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Ντικαλίγια στο Δέλτα του Νείλου, ενώ δύο από τους υψηλόβαθμους συναδέλφους του είναι ανάμεσα στους νεκρούς της έκρηξης, που έγινε αισθητή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν εκτεταμένες ζημιές και κατεστραμμένες προσόψεις κτηρίων καθώς και πολλά ασθενοφόρα.

«Δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, αλλά φαίνεται να ήταν πολύ ισχυρή καθώς προκάλεσε την κατάρρευση τμημάτων του κτηρίου της ασφάλειας στην επαρχία Ντακαλίγια και περιμένουμε πολλούς τραυματισμούς και πιθανόν περισσότερους νεκρούς», δήλωσε νωρίτερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ., λίγο μετά την επίθεση ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χαζέμ Μπεμπλαουί χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

protothema.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook