Κατάσταση ασφυξίας προκάλεσε το Σάββατο η ρίψη κάποιου χημικού σε μπαρ της πόλης που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στους θαμώνες, την ώρα που το κατάστημα ήταν κατάμεστο!

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο ώρα πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Vox, στην οδό Ύδρας, στη γνωστή «παραλία» της Ξάνθης, που συγκεντρώνει αρκετά νεαρό κόσμο και έφηβους. Μετά από ρίψη χημικού, όπως εκτιμά τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική, που ερευνούν τις συνθήκες, στο μαγαζί προκλήθηκε πανικός.

Εκκενώθηκε το κατάστημα από την Πυροσβεστική

Πάνω από 200 παιδιά, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Xanthinews.gr, αισθάνθηκαν να καίγεται ο λαιμός τους και είχαν σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας με αποτέλεσμα να αναζητούν διέξοδο διέξοδο, βγαίνοντας από το μαγαζί για να καταφέρουν να αναπνεύσουν. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε επενέβη σε πολλές περιπτώσεις παιδιών, προκειμένου να διευκολύνει την αναπνοή τους, ενώ δεν επιβεβαιώνεται και ο αριθμός των περιστατικών που διεοκομίστηκαν τελικά στο Νοσοκομείο.

Η επιχείρηση ζήτησε συγγνώμη

Οι αρχές, που εκκένωσαν το χώρο για λόγους ασφαλείας, δεν έχουν καταλήξει στην αιτία που προκάλεσε το περιστατικό. Από την πλευρά της η επιχείρηση με ανάρτησή της στο Facebook ζητεί συγγνώμη για το περιστατικό και αναφέρει ότι, κατά την άποψη των ιδιοκτητών, οφείλεται σε ρίψη χημικού από κάποιον επιτήδειο. Aυτό που αναμένεται είναι η άποψη των αρμόδιων αρχών για τις αιτίες που προκάλεσαν το, πρωτόγνωρο, συμβάν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook