Μπορεί το Bitcoin να απασχολεί ολοένα και περισσότερους το τελευταίο διάστημα, ωστόσο πολλοί ακόμα εξακολουθούν να μη γνωρίζουν τι ακριβώς είναι και γιατί είναι τόσο ανερχόμενο. Και όπως ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αν δε γνωρίζεις κάτι καλά καλύτερα να μην ασχολείσαι γιατί θα γίνεις ρεζίλι.

Αυτό ισχύει στην περίπτωση του παρουσιαστή του Bloomberg TV, Ματ Μίλλερ, που έκανε μία απίστευτη γκάφα, προσπαθώντας να δωρίσει Bitcoin wallets, αξίας 20 δολαρίων το καθένα, σε δύο συμπαρουσιαστές του.

Σύμφωνα με το digitallife.gr, ο εν λόγω παρουσιαστής, την ώρα που τους έδινε ένα χαρτί με ένα «πιστοποιητικό» για το δώρο που τους έκανε, το QR code που περιέχει ένα από τα κρυπτογραφημένα ιδιωτικά κλειδιά φάνηκε στην κάμερα, έτσι κάποιος κατάφερε σε χρόνο dt να υποκλέψει τα Bitcoin για λογαριασμό του.

Λίγο αργότερα ένας χρήστης του Reddit ανέλαβε την ευθύνη για την κλοπή υποσχόμενος ότι θα μεταφέρει τα «κεφάλαια» όταν ο ιδιοκτήτης τους δημιουργήσει μία νέα διεύθυνση, τα «keys» της οποίας δε θα προβληθούν στην τηλεόραση.

Όπως ανέφερε μάλιστα η κλοπή ήταν γι αυτόν μια συναρπαστική διαδικασία και το πιο σημαντικό της γκάφας είναι ότι πλέον πολλοί θα καταλάβουν πόσο σημαντικό για τηνασφάλεια του Bitcoin είναι να μην εκθέτει κάποιος τα private keys του. Ο παρουσιαστής πάντως πήρε το μάθημά του και επέτρεψε στο χρήστη του Reddit να κρατήσει τα χρήματα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook