Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι, μαλακό
• 460 γρ. γάλα, χλιαρό
• 12 γρ. ξηρή μαγιά
• 130 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 7 γρ. αλάτι
• 10 γρ. κανέλα
• 220 γρ. σταφίδες
(για τη γέμιση)
• 260 γρ. ζάχαρη
• 40 γρ. κανέλα
• 40 γρ. νερό

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα (χλιαρό) και λιώνουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα 2 αυγά, το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε με το «φτερό» στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλά στα χέρια.

Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα (10 γρ.). Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε πάγκο εργασίας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια για 2-3 λεπτά ακόμα. Την αφήνουμε σκεπασμένη κατά μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής.

Σε ένα μικρό μπόλ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα με το νερό. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα και απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω ένα κένο περίπου 5 εκ. στο οποίο δεν θα βάλουμε γέμιση. Αλείφουμε το κενό με λίγο χτυπημένο αυγό και διπλώνουμε τη γέμιση προς τα μέσα για να μη μας φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και τοποθετούμε σε μεταλλική μακρόστενη φόρμα ψωμιού ελαφρά λαδωμένη. Αφήνουμε εκ νέου το «Κανελόψωμο» να ανέβει περίπου 30-40 λεπτά ακόμα. Λίγο πριν φουρνίσουμε αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40 περίπου λεπτά.