Σε \”αντάρτικο\” φαίνεται ότι προχωρούν οι καταστηματάρχες των Χανίων οι οποίοι αποφάσισαν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους, την τελευταία Κυριακή του χρόνου, στις 29 δηλαδή Δεκεμβρίου, ενώ στην ίδια κίνηση θα προχωρήσουν και οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς αλλά και οι κρεοπώλες.

Βασικό επιχείρημα όλων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, είναι ότι παραδοσιακά τα καταστήματα είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου και το καταναλωτικό κοινό έχει συνηθίσει να κατεβαίνει για ψώνια και για βόλτα. Δεδομένης δε, της χαμηλής αγοραστικής κίνησης των προηγούμενων ημερών, κρίνουν, επιβεβλημένη την ενέργεια αυτή και καλούν τους Χανιώτες καταναλωτές να κατέβουν στην αγορά και να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

9 στους 10 καταστηματάρχες υπέγραψαν ψήφισμα για το άνοιγμα των καταστημάτων

Την απόφασή τους αυτή, την κοινοποίησαν στον Εμπορικό Σύλλογο, παραδίδοντας χαρτιά με τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταστηματαρχών από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων δηλώνοντας ότι την Κυριακή 29/12 θα έχουν ανοικτά τα καταστήματα τους ( 10.00π.μ -18.00μ.μ) με δική τους ευθύνη και παρά του ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη άδεια.

Μιλώντας στο flashnews.gr, o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ Τάκης Ζερβουδάκης, σημείωσε ότι 9 στους 10 καταστηματάρχες υπέγραψαν επιστολή – αίτημα για το άνοιγμα στις 29 Δεκεμβρίου, και ως εκ τούτου ο Σύλλογος σέβεται την θέληση των μελών του, ενώ εφιστά την προσοχή ώστε να τηρηθούν τα νόμιμα σε ότι αφορά την αποζημίωση των εργαζομένων που θα εργαστούν εκείνη την ημέρα.

Επεσήμανε μάλιστα ότι αν εξ\’ αρχής γίνονταν δεκτό το αίτημα των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση που παρατηρούμε αυτό το διάστημα.

Σχολιάζοντας το επίπεδο της αγοραστικής κίνηση που έχει παρατηρηθεί φέτος στην αγορά των Χανίων, ο κ. Ζεβρουδάκης, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή 22 /12 η κίνηση στα μαγαζιά ήταν μειωμένη σε ένα ποσοστό της τάξεως του 15% με 20% σε σχέση με πέρυσι.

\”Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να κατέβει την Κυριακή στην αγορά και να στηρίξει τα καταστήματα\” κατέληξε ο κ. Ζερβουδάκης.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook