Ανησυχία και προβληματισμό δημιουργεί στην αντιτρομοκρατική το βίντεο διάρκειας περίπου 37 λεπτών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και σύμφωνα με την διαθέσιμη περιγραφή αποτελεί «βίντεο για το Σχέδιο \”Φοίνικας\” της FAI/IRF, που προβλήθηκε στις σχετικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα».

Σε αυτό το βίντεο οι δημιουργοί του αναφέρονται εκτεταμένα στις επιθέσεις της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα αλλά και στις επιθέσεις στην Ινδονησία, τη Ρωσία και αλλού που, όπως υποστηρίζουν, έγιναν στα πλαίσια του σχεδίου αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο «Φοίνικας» έχουν κάνει κατά καιρούς αναφορές σε προκηρύξεις και κειμενά τους μέλη τόσο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όσο και της Σέχτας Επαναστατών.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ στο βίντεο ακούγεται κι η φωνή του αντιεξουσιαστή Χρήστου Τσάκαλου που φέρεται να διεκδικεί τον ηγετικό ρόλο στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Όπως ακούγεται να λέει «ο μύθος του φοίνικα μιλάει για την αιώνια επιστροφή, καταργεί την πορεία της φωτιάς, από τις στάχτες γεννιέται η φωτιά. Είμαστε πάντα εδώ κι όλα ξεκινούν τώρα». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «είναι μια ωραία στιγμή εκείνη που κινείται η επίθεση κατά της τάξης του κόσμου…»

Αυτό που έχει προβληματίσει τους αστυνομικούς είναι ότι για πρώτη φορά, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, ένοπλες οργανώσεις προχωρούν σε καμπάνια των ενεργειών τους και προαναγγελία νέων επιθέσεων μέσω κινηματογραφικών προβολών σε όλη την χώρα και σχετικών «τρέιλερ» στο διαδίκτυο.

Στα 37 λεπτά, μεταξύ άλλων, γίνονται επιδείξεις κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και συναρμολόγησης όπλων.

Το βίντεο καταλήγει, δε, με τη φράση «οπλίζουμε τα όπλα μας και περνάμε στην επίθεση».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook