Ο Πάπας Φραγκίσκος που γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα ως ηγέτη 1,2 δισεκατομμυρίου Ρωμαιοκαθολικών ανά τον κόσμο κάλεσε την Τρίτη τους ανθρώπους να αποφεύγουν την υπερηφάνεια και τον εγωισμό και να ανοίξουν τις καρδιές τους στο Θεό και τον συνάνθρωπο τους.

Ο Φραγκίσκος ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έγινε ο πρώτος μη ευρωπαίος πάπας εδώ και 1.300 χρόνια, γιόρτασε επισήμως την παραμονή των Χριστουγέννων με περίπου 10.000 ανθρώπους στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και μ\’ ένα πλήθος άλλων πιστών, να παρακολουθούν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία από γιγαντοοθόνες στην πλατεία του Βατικανού.

Οι μεγάλες καμπάνες της Βασιλικής , οι ίδιες που σήμαναν και την εκλογή του στις 13 Μαρτίου, σήμαναν δοξαστικά το βράδυ της γέννησης του Ιησού στη Βηθλεέμ.Ο Φραγκίσκος στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ντυμένος απλά με λευκά άμφια ανέφερε ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.

« Κατά την προσωπική μας ιστορία υπάρχουν δύο φωτεινές και σκοτεινές στιγμές , φώτα και σκιές. Αν αγαπάμε τον Θεό τους αδελφούς και τις αδελφές μας, περπατάμε μέσα στο φως. Αλλά αν η καρδιά μας είναι κλειστή, αν κυριαρχείται από την υπερηφάνεια, την εξαπάτηση, την ιδιοτέλεια, τότε πέφτει το σκοτάδι μέσα μας και γύρω μας », είπε ο ποντίφικας.

Ο ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών περιτριγυρισμένος από περίπου 300 καρδινάλιους, επισκόπους και ιερείς, προέτρεψε τους ανθρώπους να μην φοβούνται να φτάσουν κοντά στο Θεό. «Μη φοβάστε! Ο Πατέρα μας, μας αγαπά , μας έδωσε τον Ιησού για να μας καθοδηγήσει στο δρόμο που οδηγεί προς τη γη της επαγγελίας. Ο Ιησούς είναι το φως που φωτίζει το σκοτάδι . Αυτός είναι η ειρήνη μας », είπε ο Φραγκίσκος.

Προσκυνητές ήρθαν από όλο τον κόσμο για τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Κάποιοι είπαν ότι πήγαν γιατί αισθάνονται ότι ο πάπας Φραγκίσκος είχε φέρει μια πνοή φρέσκου αέρα στην Εκκλησία. «Φέρνει μια νέα εποχή στην Εκκλησία , μια Εκκλησία που εστιάζει πολύ περισσότερο στους φτωχούς και σε ότι είναι λιτό, είναι πιο ζωντανή , μια Εκκλησία που νοιάζεται για όλους στον κόσμο », είπε η Ντολόρες ντι Μπενεντέτο, από την ιδιαίτερη πατρίδα του ποντίφικα, την Αργεντινή. Ο Τζαινσίνο Σαμνπέλο ένας Ιταλός , είπε ότι δεν είχε πάει πότε στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Άγιο Πέτρο, αλλά τώρα ήθελε να πάει για να δει από κοντά τον πάπα. «Έρχομαι από πολύ μακριά, κυρίως γιατί … σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να ακούσω τα λόγια αυτού του πάπα από κοντά και να δω γιατί οι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι από αυτόν», είπε.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ( 1100 GMT ), ο ποντίφικας θα παραδώσει το δεύτερό του παπικό μήνυμα «Urbi et Orbi» (προς την πόλη και τον κόσμο ).

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook