Πραγματοποιήθηκε στις 23/12/2013 η τελευταία, για το έτος 2013, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του αποφάσισε ομόφωνα:
 
1.- Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2014.

2.- Αποφάσισε την επικαιροποίηση, με την άσκηση εντονότερων πιέσεων, του αιτήματος δρομολόγησης λεωφορείων ΚΤΕΛ από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα. Όπως είναι γνωστόν, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με αίτημά του στις 23/5/2013 είχε ζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα, από τις Διοικήσεις των δυο ΚΤΕΛ της Κρήτης την άμεση δρομολόγηση λεωφορείων που θα μεταφέρουν ανά τρίωρο τους επιβάτες από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων προς το Ρέθυμνο και αντίστροφα.

Η ανυπαρξία δρομολογίων του ΚΤΕΛ, έχει ως συνέπεια ο ναύλος ΤΑΞΙ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου ή Χανίων προς το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη επιβαίνοντες σε αεροσκάφη αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ή Charters να είναι μεγαλύτερος από το κόστος μεταφοράς τους από Σκανδιναβική χώρα!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την άσκηση εντονότερων πιέσεων στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ και εφόσον το αίτημα δρομολόγησης λεωφορείων δεν ικανοποιηθεί άμεσα, το Επιμελητήριο θα ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την απελευθέρωση του μεταφορικού έργου για τα δρομολόγια αυτά και την παροχή δυνατότητας δρομολόγησης λεωφορείων σε άλλες επιχειρήσεις, που ήδη έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον.

3.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση GREEK PANORAMA (Στοκχόλμη, 14-16/2/2014). Πρόκειται για αποκλειστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας με στόχο την προβολή του Ελληνικού τουρισμού, της γαστρονομίας και του πολιτισμού.

4.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ (Αθήνα 8-12/1/2014.Πρόκειται για έκθεση Δώρων, Ειδών Λαϊκής Τέχνης, Εποχιακών, Διακοσμητικών.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συνδέσμου Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Ρεθύμνης με τα ποσά: α) των 9.000,00 ευρώ για συμμετοχή στα έξοδα διεθνούς προβολής του Ρεθύμνου, ως τουριστικού προορισμού, στις αγορές του εξωτερικού και β) με το ποσό των 3.000,00 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών του αναγκών και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

6.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος με το ποσό των 2.000,00 Ευρώ (δυο χιλιάδες) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook