Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", ο οποίος συνελήφθη χθες λίγα λεπτά μετά την παραλαβή 25.000 ευρώ από επιχειρηματία τον οποίο εκβίαζε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο Χ. Τομπούλογλου ζητούσε επίμονα από τον ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας 30.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία του, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό έργο προβολής του νοσοκομείου ύψους 190.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές, ενώ την υπόθεση γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν για μια εβδομάδα τον πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού ο οποίος ζητούσε εκβιαστικά τα χρήματα από τρίτο πρόσωπο, που έπαιζε το ρόλο μεσάζοντα από την πλευρά της εταιρείας.

Τελικά ο κ. Τομπούλογλου, αφού πρώτα κατέβασε το ποσό της μίζας στα 25.000 ευρώ στη συνέχεια έδωσε ραντεβού στην Αθήνα για να παραλάβει τα χρήματα. Μόλις τα παρέλαβε τα παρέδωσε άμεσα σε έναν 40χρονο συνεργό του ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έπεφταν και οι δύο στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό εικόνας και ήχου από τις συναντήσεις του Χ. Τομπούλογλου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το οποίο υπάρχει στη δικογραφία.

megatv.com